PlLU, Akhirnya Anak C0meI Ini Pergi Mengad4p llahi Setelah Tertidur SeIama Setahun Tak Bangun-Bangun. Innalillahiwainnailaihir0jiun

Akhirnya Anak C0mel Ini Pergi Meng4dap Ilahi SeteIah Tertidur Selama Setahun Tak Bangun-Bangun. Innalillahiwainnailaihir0jiun

Setelah tertidur selama setahun sejak Julai tahun lalu, kanak-kanak lelaki yang dikenaIi sebagai Shaka dilap0rkan menghembvskan n4fasnya yang terakhir kalinya.

Memetik lap0ran Liputan6, kanak-kanak berkenaan dilap0rkan sudah tertid0r sejak usianya memasuki Iapan bulan dan tidak pernah bangun selepas itu.

Tertidur sejak umur 8 bulan.

dvka itu daripada diterima laman TikT0k milik b4yi berkenaan, @shaka_17 yang dimuat naik dengan kapsyen “Selamat jaIan, syurga menantimu nak.“

Menurut lap0ran, Shaka mengh!dap sindr0m ‘Sleeping Beauty’ dimana merupakan g4ngguan neuroI0gi yang menyebabkan pengh!dapnya mengaIami tidur dalam jangka masa lama.

Tidak pernah bangun.

Sepanjang setahun itu, Shaka dikhabarkan tidak pernah sekalipun bangun atau membuka matanya sehingga meningg4l dunia pada usia 18 bulan.

Walaupun sentiasa tidur dan tidak meIakukan aktiviti seperti kanak² lain, dia masih mampu makan dan minum apabila disuap oleh ibunya biarpun tidak menjaga atau membuka mata.

Akhirnya Anak Comel Ini dijemput ilahi

Terdahulu, kisah Shaka tuIar dalam kalangan netizen Ind0nesia kerana mengalami penyak!t ga njil yang mengakibatkan dia tertidur selama setahun.

Salam takzia h! Diharapkan kedua ibu bapa kanak-kanak comel ini tabah dan kuat menerima kenyataan pemergian anak mereka yang tersayang.

Sumber: Liputan6.com, TikTok Shaka / kongsisibomonicko

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini