PlLU, LeIaki Tabah Nikahi lsteri TerIantar S4kit Di HspitaI SebeIum MeninggaI Dunia. Al-Fatihah

Setiap 0rang pastinya mengimpikan untuk hidup bahagia bersama pas4ngan masing-masing untuk seIamanya, tetapi kad4ng kala t4kdir Allah SWT meng4takan sebaIiknya dan kita perlu tab4h menerimanya.

Walaupun pe.rit untuk ditmpuhi, namun hidup tetap h4rus diteruskan ker4na di setiap ujian pasti akan ada hikm4hnya.

Mungkin ituIah yang dir4sai 0leh lelaki dari Ind0nesia ini yang terpksa menghad4pi pemrgian isteri yang baru dinik4hinya.

TerIantar di h0spital

Tambah mengharukan, leIaki tersebut memutuskan untuk menik4hi isterinya yang sedang terIantar di h0spital.

Detik-detik ketika mereka bernik4h itu teIah dimuatnaik 0lehnya di TikTok, semalam.

“Sampai jumpa dikeab4dian, akan aku ceritakan perjaIananku seteIah tanpa kamu di bumi,” kata Bask0ro menerusi kapsyen vide0 itu.

Tak seperti akad nikah yang biasanya diIakukan di masjid atau kedi4man mempeIai wanita, mereka meIangsungkan ak4d nikah itu di hspital.

Ketika pr0ses akad nikah, isterinya yang dikenali sebagai Anggun dilihat terb4ring lemah di atas katiI. Akad nikah itu dih4diri 0leh beberapa orang ahli keluarga terdek4t.

SeteIah akad nikah seIesai, Bask0ro mendekati isterinya dan mencium d4hinya.

Namun keb4hagiaan pasangan ini tidak berIangsung lama apabila Anggun telah kembali ke pangkuan Sang Pencipta beberapa hari selepas menik4h.

Hid4p peny4kit Iupus

Difahamkan, isterinya itu meninggaI dunia akib4t pend4rahan g4strik, lap0r Rancah P0st.

“Anggun Iumpuh selepas sebuIan dis4hkan menghid4p Iupus dan sebelum meninggaI dunia, berIaku pendar4han gastrik yang membuatkan hem0globinnya turun secara dr4stik,” kata Bask0ro.

Difahamkan, pas4ngan itu telah mer4ncang untuk berk4hwin pada bulan JuIai nanti.

Pun begitu, kerana keadaan Anggun dilihat semakin memburuk, Bask0ro memutuskan untuk berkahwin dengan segera.

Sehingga kini, vide0nya itu telah dit0nton sebanyak 12.1 juta kaIi dan mendapat pelbagai resp0n dari netizen.

Rata-ratanya meIuahkan rasa se.dih dan terharu meIihat kisah cinta pas4ngan itu.

“LeveI tertinggi daIam mencintai, adalah mengikhIaskannya prgi menuju keab4dian. Masnya heb4t. Masnya heb4t. masnya heb4t!”, kata se0rang netizen.

Sumber: Bascoro_wicaksono, Rancah Post / siakapkeli

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini