PlLU, lsteri Dan 3 Ank Terk0rban Dlm KemaI4ngan, Ddah Ditemui Dalam Pacuan Empat R0da.

BENTONG – P0Iis menemui da dah daIam kenderaan pacuan empat r0da jenis Nissan Navara dipandu se0rang lelaki yang terlibat dalam kejadian kemaI4ngan m4 ut selepas meI4nggar lampu lsyarat merah di slmpang lampu lsyarat susur Iebuh Raya Central Spine Road (CSR) Kilometer 2 Jalan Lebu-Mempaga di sini.

Ketua PoIis Daerah Bent0ng Superintendan Zaiham Mohd. Kahar berkata, susulan itu p0Iis akan mena han re man lelaki berusia 44 tahun berkenaan yang kini dirwat di Hspital Sultan Haji Ahmah Shah (Hoshas) Temerloh untuk si asatan lanjut.

“Hasil uj1an saringan awal air kenclng terhadap pemandu Nissan Navara mendapati p0sitif da dah jenis meth4mphetamine dan hasil pemeriksaan p0Iis dalam kenderaan dinaiki sspek menemukan satu tiub straw lutsinar berisi habIur jernih dipercayai da dah jenis sya.bu.

“Berdasarkan si asatan juga sspek mempunyai tujuh rek0d Iampau dan sspek akan dire man untuk si asatan lanjut,”katanya di sini, hari ini.

Dalam kjadian kemaIangan semalam, mngsa Raihan Mohamad,43, dan tiga anaknya iaitu Ahda Dalili Mohd, Nazri,14, Ahmad Muaz,7, dan Ahda Imtinan,4, ma ut selepas kenderaan Toyota velfire dinaiki mereka dirmpuh sebuah pacuan empat r0da di slmpang lampu lsyarat susur Iebuh Raya Central Spine Road (CSR) dekat Kilometer 2 Jalan Lebu Mempaga di sini.

Semasa kjadian mngsa yang menaiki kenderaan Toyota Velfire dipandu suaminya dalam perjalanan dari Gu.a Mus4ng, Kelantan ke Cheras, Kuala Lumpur bagi menghadiri majlis kenduri kahwin anak saudaranya.

Kjadian berlaku apabila kenderaan jenis Toy0ta Velfire dinaiki mngsa dirmpuh sebuah pacuan empat roda yang dipercayai meI4nggar lampu lsyarat merah.

Menurut Zaiham, sspek disi asat di bawah Sksyen 12(2) Akta Da dah Berba haya 1952 yang jika sablt kesaIahan boleh dide nda tldak lebih RM100,000 atau pnjara tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya sekali.

Katanya sspek turut disi asat mengikut Sksyen 15 (1) (a) yang jika sablt kesaIahan boleh dide nda tidak melebihi RM5,000 atau pnjara tidak lebih dua tahun dan pengawasan tldak kurang daripada dua tahun.

“Sspek turut disi asat di bawah Seksyen 44 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 yang jika sablt kesaIahan boleh dikenakan pnjara tldak kurang 10 tahun dan dide nda tidak kurang dari RM50,000.

“Pihak p0Iis meminta saksi-saksi yang melihat kjadian tersebut untuk tampiI bagi membantu si asatan,”ujarnya.

Sumber: K! ONLINE / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini