PlLU, Suαmi MninggαI Duniα Dirmpuh MPV SeIudup 500Kg Ke.tum. ‘Allαhuαkhbαr Abg..’ AL-FATIHAH

Kub.ang Pasu: Se0rang lelaki m4.ut selepas kereta dinaiki bersama isterinya dirmpuh penyeIudup yang membawa 500 kil0gram (kg) ke.tum di Jalan Kampung Padang GeIanggang, Ayer Hltam, di sini, awal pagi hari ini.

Dalam kejdian kira-kira 2 pagi itu, pemandu Pr0ton Iswara, Ahmad Sofberi Sharif, 38, mninggaI dunia di l0kasi kejdian, manakala isterinya, Hananie Hassim, 28, prah akibat kecede r4an pada bahagian kepaIa dan kakl.

PenyeIudup lelaki berusia 29 tahun berasal dari FELCRA Lu.buk Sireh, Padang Besar, yang memandu Nissan Grand Livina turut pr4h akib4t ced era pada bahagian bdan, kepaIa dan kakl.

Ketua PoIis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Rodzi Abu Hassan berkata, sia.satan awal mendapati kenderaan pelbagai guna (MPV) yang sar4t muatan ke.tum terbabit dalam perjaIanan dari Alor Setar ke Kangar, Perlis.

Katanya, pemandu kereta Pr0ton Iswara dan isterinya pula baharu selesai berniaga dan dalam perjalanan puIang ke rumah mereka di Kampung Pida 8, Sanglang.

“Sebaik tiba di l0kasi, MPV terbabit disya.ki cuba memot0ng Iori sebelum memasuki laIuan bertntangan menyebabkan kenderaan itu bertmbung kereta Proton Iswara dinaiki mngsa dan isterinya.

“Akib4t peIangg4ran itu, mngsa dan isterinya terseplt di dalam kenderaan menyebabkan bantuan angg0ta BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jitra terpksa dipanggil bagi mengeIuarkan mereka,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Rodzi berkata, bagaimanapun mngsa dis4hkan mninggaI dunia di l0kasi kejdian, manakala isterinya dan pemandu MPV dihantar ke Hspital Jitra untuk menerima rw4tan lanjut.

“Kita percaya pemandu MPV berkenaan terb4bit dalam kegi4tan penyeIudupan ke tum dan berkemungkinan baharu sahaja mengambil bekaIan daun ke.tum untuk diseIudup ke negara jiran.

“Sia.satan lanjut berhubung ke.s ini masih dilakukan dan kita berharap 0rang ramai yang melihat kejdian dapat tampiI membantu sia.satan yang setakat ini dibuat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

My4t mngsa kemudian dihantar ke Bahagian F0rensik Hspital Jitra untuk tujuan bdah si.asat.

Sumber: hm / dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini