PlLU, Trgedi Hαri Keduα Rαmαdαn: 4 Sαhαbαt MninggαI, 2 Prαh KemαI4ngαn Di Sungαi Ikαn. Al-Fαtihαh

Kuala Nerus: Empat m.4ut manakala dua lagi pr4h dalam kemaI4ngan membabitkan empat kend3raan termasuk sebuah bas ekspres dalam kejdian di Kampung Sungai Ikan Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu, jam 6.22 petang tadi.

Mngsa yang dis4hkan m4 ut adalah Syed Mohd Shukri Tuan Yahya, 36; Muhammad Saufi Jusoh, 34; Mohd Shahlan, 37, manakala iden.titi se0rang lagi mngsa beIum dikenaI pasti.

Ketua BaIai Bomba Dan Penyelamat (BBP) Kuala Nerus, Azmi Omar berkata, kemaI4ngan itu memb4bitkan sebuah van, dua kereta iaitu Proton Wira dan Proton Persona serta sebuah bas ekspress.

Menurutnya, mngsa yang m4.ut adalah penumpang dan pemandu sebuah van yang dipercayai pekerja sebuah syarikat kimpaIan berdasarkan t0ng gas yang terdapat dalam kenderaan terbabit.

Katanya, dua mngsa yang prah dalam lnsiden itu adalah pemandu dan penumpang Pr0ton Wira, Muhammad Fazil Husin, 33, dan Nursilawati Said Nawang, 42.

“13 penumpang termasuk dua pemandu bas ekspres dan pemandu Proton Persona, Chew Cheong Keng, 55, tldak mengal4mi sebarang keced3 raan.

“Sebaik menerima panggiIan, seramai 18 anggota termasuk tujuh dari BBP Kuala Terengganu dikej4rkan ke l0kasi kejdian,” katanya ketika ditemui di l0kasi kejdian.

Menurutnya, kemaI4ngan dipercayai berIaku apabila van jenis Daihatsu yang dalam perjaIanan menghala ke Kuala Terengganu dikatakan gag4I memot0ng sebuah kenderaan sebelum meI4nggar Proton Persona yang datang dari arah bertnt4ngan.

“Van terbabit kemudian meI4nggar bas ekspres yang dalam perjalanan menghala ke Kota Bharu menyebabkan kenderaan terbabit re mvk,” katanya.

Katanya, Proton Wira dinaiki Muhammad Fazil dan Nursilawati yang berada di bel4kang van terbabit kemudian meI4nggar Proton Persona yang berpusing selepas dir3mpuh van berkenaan.

Tambahnya, pihaknya mengambil masa hampir satu jam untuk mengelu4rkan semua mngsa yang terse.plt dalam van berkenaan dengan mngsa terakh1r dikeluarkan jam 7.14 malam.

Semua mngsa yang m4.ut dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk bdah si.asat manakala mngsa yang ced.3ra turut dihantar ke hspital sama bagi mendapatkan rw4tan Ianjut.

Sumber: hm / Dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini