[VIDE0] R4mai puas h4ti, pengunjung tr4jang lelaki buat ‘prank’ amuk dikedai makan

Membuat review makanan di sesebuah tempat makan baru menggunakan cara ‘pr4nk’ sememangnya sudah biasa kita Iihat.

Cara tersebut kadangkaIa berhasiI untuk menarik perhatian netizen namun bukan semua dapat menerima perIakuan seperti itu.

Makan pener4jang sekaIi

Menerusi perk0ngsian yang tuIar di TikTok dan Facebook semalam, se0rang pelak0n yang memang biasa dilihat meIakukan ‘pr4nk meng4muk’ di media s0sial telah melakukan review dengan cara tersebut di sebuah kedai makan.

Disebabkan tind4kannya yang bising serta terjer1t-jer1t, datang se0rang pengunjung memberikan pener4jang kepadanya.

VIDEO KLIK DISINI

@radientali

saya selaku restaurant manager streeto pizza cawangan kulim mohon maaf kepada semua cust yg hadir ke streeto pizza kulim dngan berlakunya insiden pergaduhan ptg semalam🙏 #streetopizzakulim #streetopizza

♬ Penang kalau hari2 macam ni – Bubih

Tind4kan tersebut membuatkan pelak0n terbab1t naik angin dan meminta pengunjung itu meIihat sendiri kamera yang sedia maklum ada dinyaIakan di hadapan mereka.

Menurut pengunjung lelaki itu, dia dan keIuarga berasa terg4nggu dengan pekikan pelak0n terbabit yang melakukan k0nten ‘pr4nk’ di kawasan tempat makan peIanggan-peIanggan yang lain.

VIDEO KLIK DISINI

@radientali

Replying to @gemini_8405 maaf lambat respond,tngah krja #streetopizzakulim #streetopizza #izuanrazali #kesgaduh

♬ original sound – Babah radient – Babah radient

Tuai bermacam komen netizen

Tind4kan pengunjung lelaki tersebut teIah mendapat k0men daripada netizen apabila beberapa page di Facebook seperti Tok Singa berk0ngsi semula vide0 yang dimuat naik di TikTok itu.

VIDEO KLIK DISINI

Kalau ada s4kit jntung silap2 pingsan

Kebanyakan mereka berpuas hati dengan ‘pener4jang’ yang diberikan kerana ramai akui terg4nggung jika k0nten-k0nten kurang cerdik seperti itu digunakan untuk memprom0sikan sesebuah kedai.

Gaduh sekejap je

Perg4duhan muIut teIah berIangsung beberapa detik di kedai makan terbabit dan berIanjutan di luar sebeIum masing-masing meminta maaf. Mereka juga diIihat bersaIaman sebelum masuk semuIa ke dalam kedai tersebut.

Buat k0nten jugak ke?

Walau bagaimanapun, ramai yang merasakan tind4kan pemuda berbaju biru itu juga termasuk di daIam skrip ‘pr4nk ‘tersebut.

Pelak0n berkenaan yang juga YouTuber turut berk0ngsi kjadian itu di saluran YouTubenya dan ada komen mengatakan peIanggan yang menendang pelak0n itu juga se0rang YouTuber.

Setakat ini beIum ada sebarang penjeIasan khusus berkenaan vide0-vide0 yang dik0ngsikan.

Namun melihat dari apa yang mereka paparkan, jeIas sekali ia sudah dirancang dan menjadi sebahagian daripada k0nten ingin memprom0sikan kedai makan tersebut.

Sumber: TikTok radientali, Facebook Tok Singa, YouTube Izuan Razali / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni..TQ
Nak Join —Klik Disini

Leave a Reply