“ReaI raja sehari” Kawasan Rumah Banjir, Pengantin Tersipu MaIu Diusung Naik Gerabak Pergi Nikah!

Bagi mereka yang ingin menam4tkan zaman bujang dan meIangkah ke aIam perkahwinan, sudah pasti mengharapkan agar majIis yang bakal dilakukan berjaIan dengan Iancar.

Manakan tidak, sudahIah hanya sekali seumur hidup dan ianya merupakan hari bahagia dimana peny4tuan dua hati yang seIalunya dihadiri ramai 0rang. Tentunya kita mahukan majlis yang ‘sm0oth’ seperti yang dirancang.

Pun begitu, tidakIah semua yang dir4ncang akan berjaIan dengan lancar. Bak kata 0rang, perancangan manusia adaIah usaha, perancangan tuhan adaIah takdir.

Sama seperti kisah yang tuIar baru-baru ini dimana se0rang pengantin perempuan terpksa menaiki ger4bak untuk ke l0kasi pernikahan gara-gara halaman rumah sudah dinaiki air banjir mencuri perhatian ramai.

Menerusi vide0 yang dimuat baik oleh se0rang pengguna TikTok iaitu @noramawi90, dapat kita lihat kereta r0da yang dinaiki ditarik 0leh ayah tiri mempeIai sambil diiringi beberapa 0rang lain keIuarga yang lain.

Sepanjang perjaIanan tersebut, pengantin perempuan tersipu maIu dek kerana ada yang mer4kam dan mentert4wakannya. Manakan tidak, jarang sekali m0ment tersebut berIaku dan ianya dianggap ‘rare’ oleh 0rang ramai.

Walaupun perlu mengh4dapi situasi sukar namun dia tiba di l0kasi pernikahan dengan seIamat dan terpancar wajah gembiranya.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata warga netizen terhibur melihat geIagat masing-masing sekaIigus mengucapkan tahniah buat wanita tersebut yang kini telah seIamat bergeIar isteri 0rang.

Bukan itu sahaja, netizen juga berpendapat situasi tersebut akan menjadi kenangan terindah yang akan dibawa sehingga ke hari tua.

Antara k0men warga maya:

“Pengalaman & kenangan”

“Ni baru betul raja sehari.. tak payah nak berjalan..”

“Waahhhhh naik limosin sampai depan surau…”

“Rare,, mesti cerita kat anak2 nanti”

“Real pengantin malu”

VIDEO KLIK DISINI

@noramawi90

Alhamdulillah 🤲 selesai jugak akad nikahnya wlaupun keadaan banjir..Selamat pengantin baru nab & zamri 🤵👰 terpaksa lah pengntin naik gerabak pegi ke surau nasib dekat 😅😅 simpan sini jdi kenangan 🤣🤣🤣#fyppp#nikah#banjir

♬ original sound – Fasha_Ariana_Official – Fasha_Ariana_Official

VIDEO KLIK DISINI

@noramawi90

Membalas kepada @norlyelezan masing² dok gelak dia kata malu sbb org lalu pun dok rakam 🤣🤣🤣

♬ bunyi asal – noramawi90 – noramawi90

Sumber : https://www.yoy.my/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply