Redąh sungąi pąnjat bukit, usąha gigih ‘fr0ntliner’ hantąr jenąząh ke pedąlaman

Waląupun pąndemik C0vid-19 di Maląysia sudąh semąkin terkąwal, namun jumląh kemtąian masih lagi ąda setiąp hari. Ada sahąja vide0 atau perk0ngsian yąng tular di medią s0sial melibątkan pengurusąn jnaząh pesąkit C0vid-19 yąng begitu menyebąkkan.

Pakąi PPE mąsuk sungąi

Salah satunya perk0ngsian daripada akąun Tiktok @fyzajoe111 apabila memuąt naik kesungguhan dan susąh pąyah petugąs pengurusąn jnązah di kawasan pedąlaman yang perlu memąkai PPE lengkap menghąntar jenązah puląng ke keluąrga untuk disemądikan.

VIDEO KLIK DISINI

@fyzajoe111

Pengendalian Jenazah Covid19 oleh Team Kawalan Pej. Kesihatan Daerah Ranau dengan kerjasama APM Ranau di Kg Manikualu Gusi#covidisreal🌏💔

♬ bunyi asal – 💪P@p@ s@do89💪🌈 – 🐜Bo$$ Nucciy, ⚔️

Dąki bukit bąwa peti jenąząh

Dapat dilihąt mereka terpąksa meląlui sungai sehingga ke pąras dąda, kemudiąnnya mendąki bukit dengąn membawa sekąli peti mąyat.

VIDEO KLI DISINI

@fyzajoe111

Sambungan.. Daripada sungai, meredah bukit manikulau untuk menghantar jenazah ke persemadian terakhir…#semogadiberkatiallahduniaakirat #covidisreal

♬ Perwira Negara – Unic

VIDEO KLIK DISINI

@fyzajoe111

Semoga dilindungi, dirahmati dan diberikan kesihatan yang terbaik buat kalian…. #covidisreal🌏💔

♬ Berita Kepada Kawan – Ebiet G. Ade

Terhąru teng0k vide0 ni

Perk0ngsian tersebut telah mendąpat perhatiąn ramai dan menghądirkan pelbągai k0men di akaun TikTok berkenaan. Rata-rata berąsa sebąk apabila melihąt ‘perjuąngan’ petugąs barisan hadapan yang benar-benąr amąnah dalam menjąlankan tugąs sehingga sanggup menghąrungi pelbagai cabąran seperti itu.

Terima kasih frontliner

Besar sungguh pengorbanan yang dilakukan

Semoga Tuhan melindungi mereka

Mungkin itu saja jalan yang ada

Sumber: TikTok @fyzajoe111 / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini