Remaja hid4p knser, Mohamad Amsyar mninggaI dunia

Remaja hid4p knser, Mohamad Amsyar mninggaI dunia

KUALA LUMPUR – Penghid4p knser Ieukemia ALL (Acute Lymph0blastic Leukemia), M0hamad Amsyar Adha Mohamad Izuan mninggaI dunia, 2.55 pagi, hari ini, selepas tujuh bulan menderita.

Berita pemrgian Mohamad Amsyar Adha, 11, dik0ngsikan bapanya, Mohamad Izuan Seman, 36.

Menurut Mohamad Izuan, Mohamad Amsyar Adha menghmbuskan nfas terakhir di H0spital Tunku Azizah (HTA), di sini.

Katanya, jn4zah anaknya dibawa keIuar dari HTA kira-kira 7 pagi tadi dan akan dikebum1kan di Kampung Baru, Dato Sri Hamzah, Kemayan, Bera, Pahang.

“SaIam, nak maklum anak syurga saya M0hamad Amsyar Adha telah pergi jam 2.55 pagi tadi.

“Jn4zah akan dikebumikan di Kemayan, Bera (Pahang).

“Mohamad Amsyar Adha dimasukkan ke HTA pada Jumaat lalu, kiranya dia semp4t menerima rwatan selama empat hari sebelum mninggaI dunia,” katanya menerusi kiriman WhatsApp ringkas kepada Harian Metro.

Mohamad Amsyar Adha atau mesra disapa Amsyar disahkan menghid4p knser leukemia ALL pada Mac lalu.

Berikutan itu, M0hamad Amsyar Adha perlu menjaIani rwatan kem0terapi selama 36 hari dengan pusingan pertamanya selesai, April lalu.

Bagaimanapun, Mohamad Amsyar Adha mengaIami k0mplikasi menyebabkan Iimpanya dibuang menerusi satu pembed4han pada 31 Mei lalu.

Sumber : lakarmedia

Apa pendapat Anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Comment, dan Share Halaman CoretanNasihat</ a> Ya.

PERHATIAN: CoretanNasihat tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Leave a Reply