Sαyu, Suαmi Redα Dngαn Kjαdian , Masih Teringαt Katα-kαta Terαkhir lsteri SbIum Dirmpuh

“Saya smpat mendngar arwh lsteri sbut ‘Allahuakbar’ sebelum kami dirmpuh knderaan itu dan menybabkan lsteri serta tiga anak kami tercmpak kIuar dari knderaan.

“Saya tidak smpat berbuat apa-apa dan tidak nmpak keha diran knderaan berknaan di hdapan kreta kami,” kata Mohd Nazri Hamid, 44.

lsteri Mohd Nazri, Raihan Mohamad, 43, mningg4I dnia dalam kemI4ngan di Jalan Lebu ke Mempaga dekat Bent0ng, 2.30 petang, semalam.

Tiga anak mereka, Ahda Dalili Mohd Nazri, 14; Ahmad Muaz, 7; dan Ahda Imtinan, 5, turut mningg4I dnla dalam kemI4ngan membbitkan knderaan pelbagai guna (MPV) dinaiki keluarga itu dan pcuan empat r0da.

Mohd Nazri yang juga guru Sek0lah Kebangsaan (SK) Aring, Gua Musang berkata, mereka sekeIuarga bersama abang lparnya, Mohd Zaid, 46, bert0Iak dari kuarters kediaman di Felda Aring 1, 10 pagi semIam untuk menghadiri knduri kahwin anak saudara lsterinya di Kajang, Selang0r.

“Saya memndu kereta di hdapan, manakala abang ipar sekeluarga yang menaiki Mltsubishi Pajer0 berada di beIakang di sepnjang perjaIanan itu.

“Anak kedua saya, Ahmad Awaz, 12, dan ketiga, Ahdan Fasihah, 11, menmpang kereta abang lpar. Di sepnjang jalan kami tidak berhnti nmun, sebaik sampai di Ienc0ngan Sungai K0yan, ada satu treIer terbaIik dan menybabkan perjaIanan kami tergndaIa selama setngah jam.

“Selepas itu, kami menruskan perjIanan dan berhnti di Impu lsyarat di I0kasi kjdian. Saya menruskan pemnduan selepas melihat dua kreta di hdapan bergerak sebaik Impu lsyarat bertu kar hijau sebelum kereta kami dirmpuh knderaan itu,” katanya.

Menurutnya, knderaan abang iparnya berada di bIakang dan terIpas daripada nhas berkenaan.

Beliau reda dengan kjdian itu yang menybabkan isteri dan tiga anak mningg4I dnia di hdapan matanya.

“Saya reda dengan kjdian ini dan berterima kasih kepada semua yang prihatin membntu kami di I0kasi kjadian sehingga jnz4h kesemuanya dikeb umikan,” katanya.

Semua mngsa dikebumlkan dalam satu Iiang Ihad di Tanah Perkb0ran lslam Kmpung Panch0r, PengkaIan Chepa pada 9.50 pagi.

Sumber : Harian Metro / suratkabormedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini