SAYU,Leląki sempąt tunąi hająt ibu, mąhu lihąt anąk kąhwin sebelum meninggąl dunią

Bagi ibu bapa yang berusia, mereka pasti berhasrat untuk melihat anak kesayangan bahagia dengan mendirikan rumah tangga bersama pasangan pilihan hati sebelum mereka ‘buat’ selama-lamanya.

Situasi seperti itu boleh digambarkan dengan se0rang lelaki ini apabila sempat menunaikan hajat arwah ibu untuk melihat dirinya berkahwin pada 9 Julai lalu dipercayai di Sibu, Sarawak.

@dausz_comunisz93

Ya Allah, mak prnh bercakap dgn famliy saya, hrp je pjg umur nak tengok ankbongsuNya Kahwin. Alhamdulilah Mak sempat tngok kami Kahwin. Al-Fatihah 🤲

♬ bunyi asal – Dausz Comunisz – Dausz Comunisz

Pasangan itu kelihatan mengesat air mata, sebak melihat situasi ibu mereka yang terbaring sambil melelapkan mata dan tidak mahu berkata-kata.

“Ya Allah, mak pernah cakap harap panjang umur nak tengok anaknya kahwin. Alhamdulillah, mak sempat teng0k kami kahwin. Al-Fatihah,” tulis angg0ta tentera itu yang dipanggil sebagai Daus.

Namun Allah SWT lebih menyayangi ibunya apabila ditakdirkan menghembuskan nafas terakhir beberapa hari selepas pasangan itu berkahwin. Bagaimanapun, tidak dik0ngsi mengenai punca ibunya meningg4l dunla.

Posting oleh kakak Daus

Meninjau ke ruangan k0men video tersebut, rata-rata turut sebak melihat momen berkenaan selain berk0ngsi pengalaman masing-masing serta mendoakan agar Allahyarham ditempatkan di kalangan orang beriman.

Tak kuat aku macam ni

Sumber: TikTok dausz_comunisz93 , Facebook Patrick Ho / caramohon

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini