“Sekali sekaIa buka mata dan tidur semuIa..”–Rakan ‘update’ keadaan Nad Zainal

Sejak berita tentang pelak0n, Nad Zainal dim4sukkan ke Unit Rwatan Rapi (ICU) disebabkan j4ngkitan kum4n pada paru-paru, ramai rakan artis menguar-uarkan tah4p kesihatan selebriti itu dan mem0hon 0rang ramai supaya dapat sama-sama mend0akan kesembuhannya.

Terbaharu, pengarah drama terkenal, Shahrulezad Mohameddin turut menjeIaskan keadaan Nad atau nama sebenarnya Farah Nadia Zainal di Instagram.

Menerusi hantaran terkini, Shahrulezad atau mesra disapa Budak Ijat memakIumkan tah4p kesihatan Nad Zainal pada masa ini semakin baik berbanding semaIam.

“Alhamdulillah, keadaan Nad semakin baik berbanding semalam.

“Kadar kebergntungan dia pada mesin 0ksigen semakin berkurangan. Luka-luka di paru-parunya semakin sembuh. Paru-paru dah mula berfungsi dengan lebih bagus. Cuma, d0ktor tidak mahu memksa sangat,”ujarnya.

Selain itu, Shahrulezad mengatakan sesekali aktres berusia 32 tahun itu ada membuka matanya sebelum tidur semuIa.

MenguIas lanjut, Shahrulezad bersyukur kerana pengambiIan sebahagian ubat-ubatan sudah mula dikurangnya dan ada juga diberhentikan apabila meIihat keadaan Nad yang semakin pulih.

“Syukur tak terhingga, Terima kasih Allah yang telah kabuIkan d0a kita semua. Saya harap kita akan terus berd0a. Selain dari untuk Nanad sendiri, kita juga perlu doakan untuk mereka lain yang memerlukannya,”tulisnya di ruangan hantaran berkenaan.

Di kesemp4tan itu, dia yang juga penerbit ters0hor mengucapkan ribuan terima kasih kepada 0rang ramai yang tidak henti-henti mend0akan kesembuhan Nad Zainal.

“Hanya Allah sahaja yang mampu membaIas d0a ikhlas kalian. Sekali lagi, terima kasih yang tak terhingga,”luahnya.

Sementara itu, dia juga memberitahu akan mengadakan majlis bacaan d0a selamat dan s0lat hajat untuk Nad Zainal bertempat di Masjid Al Mustaqim, Jalan Ampang Putra pada jam 6.45 petang.

*InsyaAllah bes0k petang kami akan mengadakan majlis d0a selamat dan s0lat hajat utk Nanad. Sesaper yg bekeIapangan dijemput menghadirkan diri

Bacaan d0a selamat dan s0lat hajat akan dibuat selepas solat Maghrib yang diketuai oleh Imam Muhammad Azim Mohd Akhbar.

Sumber: Instagram @budakijat / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply