Senyuman Terakhirnya Penuh Keimanan. Beliau MeninggaI pada Malam Jumaat di Tempat yang Paling Mulia (Masjidil Haram)

Se’nyuman Ter̷akhirnya Penuh Ke’imanan. Beliau Mningg̷al pada Malam Jum̷aat di Tempat yang Paling Mulia (Masjidil Haram)

“انّا للہ و انّا الیہ راجعون” – Senyuman Ter̷akhlrnya Penuh Keim̷anan. Beliau Meningg̷al pada Malam Jumaat di Tempat yang Paling Mulia (Masjidil Haram)
Innalillahi wa inna ilaihi raaji’uun اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ رَاجِعُوْنَ
Senyuman terakhir penuh keimanan, begitu bertuah saudara saya (Zain̷al) yang telah di solat jen̷azahnya di Masjidil h̷aram dan dikebumikan pada Hari Khamis malam Jumaat. Beliau adalah manusia mulia yang terpilih untuk menghembusk̷an naf̷asnya yang ter̷akhir di Tanah Suci Makkah al Mukaramah.

Beliau semp̷at berkunjung ke p0ndok saya beberapa jam sebelum dijemput 0leh Illahi. Pertemuan dan kunjungannya amat mesra dan gembira. Kali pertama dan ̷ter̷akhir juga beliau telah mencium kedua pipi dan dahi saya sambil memegang er̷at tangan saya sambil merenung w̷ajah saya dan meminta saya untuk ” tol0ng teng0kkan keluarganya jika apa apa berlaku kepadanya”. Saya agak terper̷anjat dengan perl̷akuannya itu dan cuma mampu menjawab, “In sha Allah”.

Senyuman Ter̷akhirnya Penuh Keim̷anan. Beliau Mningg̷al pada Malam Jumaat di Tempat yang Paling Mulia (Masjidil Haram)

Rupa-rupanya itu adalh pertemuan ter̷akhir kami. Kami begitu teruja untuk bertemu apabila mengetahui beliau dan keluarganya sedang menunaikan ibadah umrah pada waktu yang sama, saya telah menjemputnya untuk ke p0ndok saya untuk bertemu setelah lebih 20 tahun tidak bertemu dengannya.

Beliau Mningg̷al Pada Malam Jumaat Di Tempat Yang Paling Mulia

Sewaktu berbual santai beliau menyatakan bahawa beliau amat berharap dapat menghembuskan n̷afas ter̷akhirnya di bertu̷ah ini. Al fatihah untuk Allahyarham Abg Zainal dan Takziah untuk keluarganya. SENYUMAN TERAKHIR ini menggambarkan sesuatu yang indah sedang menantinya di alam sesudah m̷a ti…

Sem0ga Kita Juga Terg0long dalam g0longan orang-orang yg w̷afat dalam keadaan husnul kh0timah.

Sumber: mymediamaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ 1
Nak Join –> Klik Disini