” Sepątutnya dią yąng bąwa bątu nisąn untuk sąya.. ” – Rąissuddin Hąmząh

Video Luahan Hati Raissuddin Hamzah Pada Hari Ke 100 Pemerg1an Anak Perempuannya, Arw4h Siti Sarah Buat Ramai Seb4k. Sed1hnya Setiap Bait Ayat Daripada Seorang Yang Bergelar Ayah !!

Menerusi akaun Instagram Cerita Artis Malaysia, telah dikongsikan video ketika ayah arw4h Siti Sarah, Raissuddin Hamzah ditemubual oleh Kosmo Online. Tanggal 16 November semalam merupakan hari ke 100 setelah Sarah perg1 menemui Pencipta-Nya.

Menunaikan tanggungjawabnya sebagai seorang ayah, Raissuddin memberitahu awal pagi itu dia telahpun ke kub0r Sarah untuk meletakkan batu n1san di bahagian kepala dan kaki. Cerita Raissuddin lagi, saat melihat tulisan di batu nisan tersebut dirinya jadi terkedu.

‘ Sepatutnya dia yang membawa batu n1san untuk saya ‘ , itu ungkap Raissuddin. Namun aj4l dan ma0t, hanya Allah yang mengetahuinya. Kebesaran Allah, situasinya berbeza apabila si ayah yang meletakkan batu n1san untuk anaknya.

Sememangnya sebelum ini juga ada perkongsian menunjukkan Raissuddin duduk di kerusi luar rumah mengenang satu-satunya anak perempuannya ini. Hanya kenangan sahaja menjadi pengubat rindu seorang ayah pada anaknya.

Jom tonton video di bawah :

Video ini telahpun mendapat lebih 4000 tanda suka daripada peminat sejak ia dimuatnaik. Antara komen-komen peminat :

” Semoga Arw4h dirahmati Allah selalu. Sabar ye, Insha Allah nanti bertemu di syurga, Aamin. Alfatihah di baca.. “

” Sak1t menahan rindu tak siapa yang tahu. Semoga rohnya dicucuri rahmat bersama orang-orang beriman dan ditempatkan di syurga.. “

” Jelas airmuka sang ayah merindukan anaknya, syahdu dengar kata-kata dari mulut seorang ayah. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.. “

” Rindu seorang ayah terhadap arw4h anaknya. Aj4l, jodoh dan rezeki semuanya milik Allah. Kalau tengok video-video arw4hpun masih lagi terasa sed1h.. “

” Sed1h dan rindu seorang ayah. Sabar abang Rais, sudah ketentuan Ilahi. Arw4h dah pun tenang di sana.. “

” Semoga bang tabah Dan redho dgn anak syurga abang ini yg kematian sgt luar biasa. Semoga Allah ampunkan segala dia Dan ditempatkan di syurga yg tertinggi disisi Allah.. “

” Sed1h, p1lu dan rindu seorang bapa kepada anaknya. Nampak sugul sangat wajahnya, semoga Allah berikan kekuatan selalu.. “

Tidak hanya Raissuddin dan keluarga yang merindukan Sarah, malahan peminat juga terkesan dengan keh1langan permata yang berharga ini. Sama-sama kita mendoakan semoga Sarah tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Al-Fatihah.

Sumber : IG Cerita Artis Malaysia, Siti Sarah Raissuddin, Suciuwais

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini