Siap Mandi Janji Nak KeIuar, Anak Terus Menangis Bila Teringat Ayah Sudah Tiada

Tidak dinafikan kehiIangan insan yang sangat rapat dengan kita merupakan detik paIing sukar untuk dihad4pi terutama buat se0rang budak kecil. Pasti setiap masa akan terbayang-bayang kehadiran di dalam rumah serta suara mereka yang menjadi penyeri daIam kehidupan seIama ini.

Tarikh yang tidak akan dapat diIupakan…Al-Fatihah buat suamiku

DemikianIah situasi yang terpksa dihadapi oleh se0rang kanak-kanak yang bernama Luth ini. Menurut perk0ngsian daripada akaun TikTok @amiesya2, suaminya telah prgi dijemput Ilahi dalam sebuah lnsiden jalan raya. WaIaupun sudah hampir sebuIan pemrgian, namun anak suIung daripada 2 beradik itu seolah-0lah masih merasakan kewujudan ayahnya di kediaman mereka.

VIDEO KLIK DISINI

@amiesya2

26.12.2022 tarikh yg xkan smpai bila2 mama lupakan🥲..Al-fatihah buat suamiku md zulfikal ami bin abdul rahman..pergimu tiada ganti..gelak tawamu..senyummu..sikapmu yg terlalu baek dgn semua org buatkan ramai yg mengingati mu dan mendoakan mu papa♥️#sygsuamiduniaakhirat❤️ #rindu

♬ bunyi asal – ..bungabiru – ..bungabiru

Luth dah mandi sebab nanti nak pergi Kuala Krai dengan papa

Lebih meny4yat hati, temp0h lalu Luth kelihatan teruja mandi dan bersiap kon0nnya sudah berjanji dengan si ayah mahu ke kedai bersama. Namun apabila ditanya 0leh ibunya mengenai keberadaan Allahyarham ayah, budak lelaki tersebut terus men4ngis usai sedar orang tuanya teIah tiada. Bahkan dia semp4t meIuahkan perasaan rindu dan sayang buat insan teristimewa dalam hatinya itu.

VIDEO KLIK DISINI

@amiesya2

Allahu…dari semalam dia gelisah..xtido..asyik bangun je kuar bilik..bila mama tanya kenape2 dia bg alasan nk caj fon nk kencing nk makan..nak tido tepi mama..dia ckp luth syg mama ape itu ini semua..mama ikutkan je kehendak dia semlm..sedar2 pagi td cari mane dia..kt ruang tamu xde..umah sunyi je..prgi jenguk kt dapur tgk dia sensorang kat meja makan ddk kat kusi smbil maen fon sebijik macm arwah papa time balik keje pagi2 maen fon kt dapur sambil minum air.😢..mama tnye nape ddk kt sini sorg2..dia diam..mama buat air ape semua bg makan kuih..mama suruh mandi..tp tgkkan bju dia dh bertukar tuala sepah2 ..mama tnya adik dh mandi ke?dia jawab dah..dah mandi sbb nanti nk pergi kuala krai ngan papa nk g kedai dua ringgit😭😭😭…mama tnya dia papa kt mane dik? dia jawab papa kt kubur..terus dia diam..😭..mama pggl masuk bilik tetiba dia nangis..mama tnya kenape adik nangis..dia terus jawab..dud rindu papa..dud syg papa sambil peluk tuala buruk papa yg selalu papa guna pakai..Allah dikkk..mama xkuat syg bila adik ckp cmtu..mgkin dia dh pendam lame..bnyk hari nk ckp tp xkeluar kt mulut..mgkin dia betul2 dah mula rindukan papa sbb dah lame papa xbalik maen ngan dorang..sbb dia adalah anak yg paling rapat ngan papa..papa manjakan dia sbb dia mmg manja dgn pelat dia bercakp selalu papa ajuk..mane2 mesti papa bawak buat teman..hari yg last bila papa nk pergi selama2nya subuh pagi selalu papa xbalik pun time kerja xabis lagi..ni dinahari lagi kul4.55pagi papa balik kejut mama suh bukak pintu n terus masuk bilik peluk luth sambil tido..dan last pelukan tu utk luth..papa tgglkan luth kul8 pagi naek motor ke JPJ gua musang sbb ade urusan..kul9 lebih mama terima pgglan mengatakan papa eksiden dan papa dah meninggalkan kita semua😭😭😭..Allah s.w.t sebaik2 perancang..papa balik jgk jenguk kita semua dinahari subuh tu kejap..mgkin hati papa dah tahu yg dia akan tgglkan kita semua dik..Al-fatihah buat papa♥️..Allah s.w.t syg papa lebih dari kita semua..doa utk papa xkan pernah putus..InsyaAllah..#alfatihahbuatmu #hanyarindu #sygsuamiduniaakhirat❤️ #rindusuami #kenangankitatakkankulupa

♬ original sound – amieysha🍃 – amieysha🍃

Allahuakbar, rindu yang tak mampu nak diungkapkan dengan kata-kata

Tinjauan di ruangan k0men mendapati rata-rata netizen berasa seb4k sebaik sahaja men0nton rakaman berkenaan. Dalam pada itu, mereka semp4t menitipkan d0a dan kata-kata semangat agar keIuarga tersebut kuat dengan segaIa dugaan yang sedang dih4dapi saat ini.

Masing-masing akui sukar untuk cuba fahamkan anak-anak tentang situasi yang teIah berlaku, namun lambat Iaun pasti akan mampu menerima segaIanya.

Ada juga yang turut berk0ngsi pengaIaman sama terpksa menanggung segaIa kerinduan sendiri selepas pemrgian insan tersayang.

Kredit: TikTok amiesya2 / erinsakura

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply