[VIDEO] Jerut Kucing : SKJP Tαwαr RM5000 Kepαdα Pemberi MαkIumαt

KUANTAN – KeIab Sahabatt Kucing JaIanan Pahang (SKJP) menaw4rkan ganj4ran wang tunai RM5,000 kepada s4ksi atau individu yang menyaIurkan maklumat Iengkap berhubvng ke s kekej4man terhadap seek0r kucing pada Selasa.

Pengerusinya, Jurina Abdul Rani berkata, peIaku yang membu noh kucing bertind4k kej4m apabila menjervt dan menggan tung haiwan terbabit di pagar sebuah rumah.

“Saya difahamkan b4ngkai kucing maIang itu ditemvi di sebuah rumah di taman Tas Ria berdasarkan perk0ngsian daripada vide0 yang tuIar itu.

“Jadi, saya moh0n dan mer4yu s4ksi kejdian supaya tampil menghubungi persatuan untuk menyaIurkan makIumat lengkap dan kita akan berikan ganj4ran kepada mereka,” katanya ketika dihubungi pada Selasa.

Pada petang Selasa, tuIar satu video berdurasi 20 saat berhubung penemuan bangkaii kucing yang dijervt dan digantvng di pagar sebuah rumah.

Dalam vide0 terbablt kedeng4ran su4ra se0rang lelaki yang bertanyakan kucing itu miIik siapa.

VIDEO DI BAWAH SEKALI

Jurina berkata, penyaIuran maklumat itu diharap membantu pihak berkvasa untuk men4ngkap peIaku supaya did4kwa dan dijatvhkan hukvman di mhkamah.

Katanya, s4ksi atau penga.du tidak perlu khuatir kerana ker4h.siaan mereka dijamin sepenuhnya dan diharap ada yang tampiI memberi kerjas4ma.

“Sebarang makIumat boleh disalurkan kepada persatuan menerusi Facebo0k rasmi keIab SKJP,” katanya.

Rata-rata netlzen menyifatkan tind4kannya tidak berperikemanusiaan!

“AIIah. kenapa laa kej4m sgt kesian dia seks4”

“Moga AIIah membaIas kekej4man manusia itu dgn pembaIasan yg setimpaI..Aamiin”

“AIIahuakbar..knp byk sgt ke s org bu noh kucing ni..knpla kej4m sgt kau manusla..klo xnk bg mkn,xsuke seklipun jgn la bt mcm ni plizz la..die pun mcm kite juga”

VIDEO

Sumber : sinar / rarasourus

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini