“Surprise paIing bermakna”- Hafiz Mahamad, adik hadiahkan Toy0ta Alphard untuk ibu bapa

InfIuencer dan usahawan terkenaI, Hafiz Mahamad menjdi buaIan netizen baru-baru ini apabila dia memberi ke.jutan istimewa dengan menghadiahkan sebuah kereta mewah buat ibu dan bapanya.

Menerusi hantaran yang dimuat naik 0leh Hafiz di laman Instagramnya, kelihatan sebuah l0ri yang meng4ndungi sebuah kereta Vellfire dibawa ke tempat kerja ibunya yang bekerja sebagai jururawat.

Dalam perk0ngsian itu, Hafiz menceritakan kembali peng0rbanan ibunya yang telah membes4rkan dia dan adiknya tanpa mengenaI erti kesus4han.

“Hari ini hari terakhir mama bekerja, Dalam l0ri ni, ada hadiah pencen untuk mama & abah 3 bulan saya persiapkan untuk “hari bahagia” ini.

“Semalam saya datang surprise di “tempat kerja” mama. Seb4k sangat rasa & surprise ni adaIah surprise paling bermakna. Mama besarkan saya dan adik dengan bekerja sebagai jururawat. Bila dah besar ni, saya muIa sedar. Bukan mudah untuk besarkan kami,” katanya.

Bukan itu sahaja, usahawan itu turut mengimbau kembali ketika usianya 13 tahun, dia terpksa berjauhan dengan ibu dan bapanya kerana perlu bekerja di luar negeri.

Sedar bukan mudah untuk membesarkan anak dari kecil hingga dewasa, surprise yang dilakukan oleh Hafiz merupakan saIah satu tanda dia menghargai jasa kedua ibu dan bapanya.

“Ingat lagi waktu kecik dulu, kita minta apa pun mama dan abah cuba sediakan tanpa ada air muka yg menunjukkan dia tak mampu walhal saya tahu dia perlu berkira kira. Itu yg saya muIa sedar sekarang.

“Diwaktu umur 13 tahun lah hingga Iah besar. Saya terpksa hidup berjauhan dgn “Mama”. Saya dan adik pun, kami terpksa berjauhan atas sebab abah & mama bertugas di negeri lain,” jelasnya lagi.

Dalam pada itu, Hafiz sempat meIuahkan rasa bangga dan terharu kerana dibesarkan dengan didikan yang terbaik daripada ibu dan bapanya.

Malah, dia menzahirkan ucapan terima kasih kepada isterinya, Syafiqah Aina yang sentiasa menyokong dan menjadi tulang belakangnya.

Sumber: Instagram @hafizmahamad / ohmymedia

Apa pendapat Anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Comment, dan Share Halaman CoretanNasihat</ a> Ya.

PERHATIAN: CoretanNasihat tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Leave a Reply