T0k Bilal Dan lsteri M4ut 0tw Hantar Anak, Cucu Ke Kedah. ‘AjaI Suami lsteri Bsama2..’ Al-Fatihah

JELI – Sepasang suami isteri m4.ut selepas kereta yang dinaiki bersama se0rang anak perempuan dan cucu mereka terb4bas sebelum mermpuh sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) di Batu 9, Jalan Raya Timur Barat dekat Batu MeIintang di hari ini.

Dalam kjadian kira-kira jam 10 pagi itu, Muhammad Mat Yusoff, 60, yang bekerja sebagai pen0reh getah dan isterinya, Ruhani Mohamed, 54, mninggaI dunia di l0kasi kjadian akib4t cede.ra prah selepas terseplt di dalam kereta jenis Proton Wira yang dinaiki mereka.

Ketua PoIis Daerah Jeli, Superintendan Ahmad Ariffin berkata, sia.satan awal mendapati, Muhammad memandu kereta tersebut dan sedang dalam perjalanan ke BaIing, Kedah untuk menghantar anak perempuan berusia 23 tahun dan cucunya yang berusia enam bulan.

Menurutnya, semasa tiba di l0kasi kjadian, kereta itu dipercayai hiIang kawalan dan terb4bas ke laluan bertntangan sebelum mermpuh sebuah MPV jenis Proton Exora dinaiki empat individu berusia 9 hingga 43 tahun.

“Nhas tersebut menyebabkan Muhammad dan isteri m4.ut di l0kasi kjadian manakala anak bersama cucunya cede.ra pada bahagian kepala.

“Pemandu Proton Exora yang berusia 43 tahun dan kanak-kanak berusia 11 tahun tidak cede.ra, namun dua penumpang kenderaan itu mengaIami ptah tangan kiri dan Iuka pada muIut,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Ahmad, pasangan suami isteri yang terseplt di dalam kereta itu berjaya dikeluarkan dengan bantuan Pasukan B0mba dan Penyelamat Jeli yang tiba di l0kasi kjadian.

Katanya, dua mngsa yang m4.ut dibawa ke Hspital Jeli di sini untuk dibdah si.asat dan ke.s disia.sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber:KOSMO! ONLINE / dbongkar

Apa pendapat Anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Like, Comment, dan Share Halaman CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: CoretanNasihat tidak akan bertanggung jawab secara langsung atas komentar yang diberikan oleh pembaca kami. Harap pastikan Anda berpikir panjang dan keras sebelum menulis komentar Anda di sini. Admin juga tidak bisa memantau semua komentar yang ditulis disini. Semua komentar adalah hak dan tanggung jawab Anda sendiri.

Leave a Reply