Tak gamak Iihat makcik terbaring dalam ruang tepi m0tor r0da tiga di tengah p4nas, netizen mula k0rek info nak huIur bantuan…

Vide0 yang dik0ngsi menerusi TikTok meraih lebih 1.9 juta t0ntonan.
BERAT mata memandang, berat lagi bahu yang memikuI beb4nan.

Begitulah gambarannya mengenai satu vide0 meruntun perasaan yang dik0ngsi menerusi aplikasi TikTok sehingga meraih 1.9 juta tont0nan dalam tempoh 15 jam.

Menerusi vide0 tersebut, kelihatan se0rang wanita berusia sedang terbaring di dalam ruang tepi m0tosikal r0da tiga yang berhenti di persimpangan Iampu isyarat.

Pada masa sama, pemandu mot0sikal tersebut sedang memegang beg kecil bagi menutup wajah wanita berkenaan daripada terkena cahaya matahari.

Vide0 itu dik0ngsi oleh se0rang wanita dikenali sebagai Shiha Nizam, dipercayai dirakam di sebuah jalan berdekatan Jambatan angkat atau ‘drawbridge’ di Terengganu.

View this post on Instagram

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Tiba-tiba kat traffic light duduk di belakang hamba Allah ni. Ya Allah waktu tengah hari yang kemarau matahari betul-betul atas kepala. Terlentang dalam bes1.

“Kereta tak b0leh ke tepi. Andai aku boleh t0long waktu itu. Sekarang aku rasa menyesaI aku tak huIur bantuan.

Antara k0men netizen.

“Dalam hidup kita rasa kita dah sus4h. Tapi tanpa kita sedar ramai lagi susah bila kita tunduk ke bumi. Sebab kita tak bersyukur dengan nikmat Allah bagi.

“Tol0ng sesiapa yang kenal tol0ng maklumkan pada saya. T0long guna kuasa viraI. Saya nak bantu dia dengan cara tak seberapa saya,” ujar Shiha Nizam menerusi kapsyen.

Semakan mStar mendapati terdapat lebih 9,000 komen netizen yang rata-ratanya menzahirkan rasa sed1h terhadap wanita berkenaan.

Selain seb4k dengan rakaman tersebut, ramai netizen turut memberikan pujian terhadap pemandu motosikal yang dipercayai anak kepada wanita berkenaan.

“Hebat anaknya. Kuatlah wahai anak. Seperti mana kuat ibumu mengandungkan dan melahirkan kamu. Semoga syurga buatmu.

“Anak paling berjaya pernah aku tengok.

“Tangan tu akan jadi bukti di mahsyar nanti, syurga menanti.

“Tengok pun dah tahu anak dia orang hebat. Tudung dan aurat pun terjaga. Hebatnya anak disebabkan hebatnya ibu bapa yang mendidik.

“Air mata lelaki aku dah keluar teng0k video ni ya Allah,” tulis beberapa netizen.

Ramai yang bersimp4ti melihat video ini.

Dalam pada itu, beberapa individu di ruangan k0men mem0hon agar sesiapa yang mengenali dua beranak tersebut untuk berkongsi maklumat mereka secepatnya.

Malah, ada netizen turut bercadang untuk melakukan kutipan derma bagi membantu meringankan beban keluarga tersebut.

“Kalau ada yang kumpul dana untuk memudahkan famili ni, tolong beritahu, saya nak turut serta. Jika ada rezeki belikan kenderaan. Allahu sebak saya.

“87,000 likes. Kalau seorang derma RM1. Akak tu dah dapat RM87,000. Dapat beli kereta cash. Lebih duit untuk kegunaan dia.

“Nak join sis, kalau kita ramai-ramai kumpul duit,boleh hadiahkan kereta untuk dia.

“Kalau ada pomen yang dekat-dekat area tu boleh buatkan bumbung untuk kotak roda tiga tu. Panas tu,” tulis beberapa netizen lagi.

Sumber : Mstar / live92times

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini