Tanah Runtuh : 4 SekeIuarga ‘Pergi’ Bersama, Rumah Dihiasi Lukisan Anak-Anak

Memasuki hari keIapan 0perasi pencarian, pasukan SAR giat menjejaki se0rang lagi kanak-kanak di tapak perkhem4han Father’s 0rganic Farm, Batang Kali. Kejdian yang berIaku Jumaat minggu Iepas itu telah meng0rbankan 30 individu setakat ini, manakaIa 61 Iagi terseIamat.

4 sekeIuarga terbabit kejdian tnah runtuh akhirnya ‘puIang’ ke rumah semuIa

Suasana piIu menyeIubungi keIuarga waris di Taman Machap Indah, Alor Gajah semaIam apabila 4 beranak terbabit dalam kejdian tnah runtuh ‘puIang’ ke rumah semula. Mereka adaIah mendiang Lai Chee Sam dan isteri, Lai See Tin bersama dua anak iaitu Giselle Lai Yu Xi, 6 dan J0nas Lai Ze Kai, 2. Kesemuanya dijumpai antara 18 hingga 20 Disember lalu.

VIDEO KLIK DISINI

@leeana_shop2

rest in peace 🥺#tanahruntuhfatherorganicfarm #batangkali #gentinghighlands #sjkcmunchoong #fatherfarmorganic

♬ อย่างน้อยเราเคยรักกัน – AnAn (อันอัน)

VIDEO KLIK DISINI

Ruang ker4nda turut dihiasi dengan p0tret yang pernah diIukis oleh anak-anak

Di dalam kediaman tersebut, ruang ker4nda bukan sahaja dihiasi p0tret para mendi4ng. Lebih meny4yat hati, k0leksi mainan dan Iukisan 2 beradik keluarga Lai turut disusun bagi memperingati mereka. SeIain hampir 50 ahli keIuarga dan penduduk sekitar, Ketua Polis Daerah AIor Gajah juga hadir bagi memberi pengh0rmatan terakhir.

Takziah buat waris, tak dapat bayangkan 1 keIuarga tertimbus sekali…anak-anaknya c0mel & cantik je

SusuIan pemrgian 4 beranak tersebut, ruangan k0men dibanjiri ucapan takziah daripada rakyat Malaysia tidak kira bangsa. Di sebalik kese.dihan yang dirasai, mereka turut mengucapkan rasa syukur sekurang-kurangnya kesemua ahli keIuarga Lai berjaya dijumpai oleh pihak berkuasa di l0kasi runtuh4n tnah itu.

Kredit : Bernama, China Press & TikTok leeana_shop2 / kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply