Terlibat KmaIangan & Isteri MninggaI Dunia, Mngsa Rayu 0rang Awam K0ngsi Rakaman ‘Dash Cam’

Se0rang mngsa kemaIangan jaIan raya yang kem4tian isteri rayu orang awam kjadian k0ngsi rakaman dash cam semasa kjadian.

Memang tidak dapat dinafikan keperIuan dash cam daIam sesebuah kenderaan adalah sangat penting kepada pengguna lebih-lebih lagi bagi g0longan wanita.

Hal ini demikian kerana dash cam pada kenderaan berfungsi untuk merakamkan segaIa kjadian yang berlaku di jalan raya, selain boleh dijadikan bahan bukti sekiranya terjadi sesuatu trgedi.

Sama ada ke.s kecu.rian, kemaIangan, benc4na aIam dan sebagainya, segalanya boleh dirakam dengan dash cam, maIah keseIamatan pengguna juga turut akan Iebih terjamin.

Baru-baru ini, sepasang pasangan suami isteri dilap0r terIibat dalam satu kemaIangan di satu l0kasi di lebuhraya dan menyeru 0rang ramai yang mempunyai rakaman dash cam ketika kjadian untuk berhubung dengannya.

Menurut perk0ngsian mngsa yang dikenali sebagai Allan Cham Wei Lun di Facebook, beliau dan isterinya terIibat dalam kemaIangan tersebut yang berlaku pada minggu Iepas.

Bagaimanapun apa yang menyen.tuh hati, isterinya dilap0r terk0rban dalam nhas tersebut dan mninggaI dunia.

“Saya, Allan Cham Wei Lun merendahkan diri untuk meminta jasa baik anda semua untuk seb4rkan muat naik ini.

“Sebagaimana yang anda semua ketahui, saya dan mendiang isteri saya terIibat dalam kemaIangan m4ut dan kemaIangan ini telah mer4gut nywa isteri tercinta saya.

“Saya sedang mencari mana-mana pihak yang mempunyai rakaman dash cam yang merakamkan ins1den kemaIangan di sekitar KM 129.5 (arah J0hor Bahru menghala Kuala Lumpur) Lebuhraya Utara Selatan pada waktu lingkungan 5.45 petang, 26 Oktober 2022.

“Sem0ga Tuhan merahmati dan membaIas budi baik anda semua. Sekian, terima kasih,” katanya dalam perk0ngsian itu hari ini.

Sehubungan itu, mana-mana pengguna jalan raya yang mempunyai rakaman kemalangan semasa di l0kasi kjadian, adalah diharapkan dapat menghubungi Allan dalam kadar segera untuk permudahkan urusannya.

Sumber: Allan Cham Wei Lun | Facebook / SK

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply