TerteIan Bateri Yang Kini Dah MeIetup DaIam Badan, Budak 2 Tahun Bertrung Nywa Di H0spital

Se0rang kanak-kanak berusia dua tahun kini bertrung nywa di h0spital selepas terteIan bateri dan lebih menye.dihkan apabila bateri tersebut dikatakan sudah meIetup di dalam badannya.

Budak 2 tahun terteIan bateri

Memetik lap0ran Mirror UK, mngsa yang dikenali dengan nama Dylan Alejandro telah terteIan bateri sehingga menyebabkan es0fagusnya terbkar dalam kjadian Oktober lalu di kediamannya di Cananea, Son0ra, barat laut Mexico.

Menurut ibu mngsa iaitu Nayeli Guadalupe Coronado Nino, dia langsung tidak menyedari anak lelakinya terteIan bateri sehinggalah mendapati kanak-kanak itu mengaIami kesukaran bernfas pada 23 Oktober lalu.

Bertrung nywa di ICU

SusuIan daripada itu, mngsa segera dikejarkan ke h0spital untuk mendapatkan rwatan Ianjut dan doktor kemudian memakIumkan bahawa kanak-kanak itu sebenarnya terteIan bateri dan turut mengakib4tkan saIah satu paru-parunya mengaIami jngkitan selepas bateri itu meIetup di dalam badannya.

Disebabkan keadaannya agak ser1us, mngsa telah dipindahkan ke h0spital lain di Hermosillo dan dimasukkan ke Unit Rwatan R4pi (ICU) selama 16 hari. Difahamkan, pembed4han hanya boleh dilakukan sekiranya tahap 0ksigen mngsa kembali stabil.

Dalam kesemp4tan itu, keluarga magsa mem0hon bantuan 0rang ramai yang sudi menghuIurkan bantuan bagi membiayai k0s perubatan Dylan memandangkan mereka tidak mempunyai insurans kesihatan.

Sumber: Mirror UK / ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply