“Tiαp mαlαm diα jerit, tαk lenα tidur”-“Nurse’ k0ngsi pengαIαmαn rαwαt Bellα

Kisah adik Bella yang menjadi mngsa der4 peng4sas Rumah B0nda, Siti Bainun tahun laIu sememangnya sangat menyentvh hati.

Disebabkan ke.s mahkamah masih berIangsung, banyak cerita baru yang muncuI dari kandang s4ksi hingga membuatkan keb4nyakan rakyat Malaysia begitu se.dih dan ger4m dengan tind4kan pender4 yang sangat tidak berperikem4nusiaan.

Tak Iena tidur, ker4p menjerlt

Menerusi perk0ngsian se0rang jurur4wat yang berpeiuang mer4wat Bella di dalam w4d semasa dia dibawa ke h0spital, wanita itu memaklumkan yang kanak-kanak tersebut h4mpir setiap maiam menje.rit dan tidak Iena tidur.

Dia juga tidak b0leh mendengar bising dan perlu ditepuk sambil berzikir untuk mem4stikan kembali ten4ng serta tertidur semua.

Anak yang baik, suka t0long staf

Dalam perk0ngsian itu juga, Mizz Syaza meny4takan yang Bella merupakan anak yang baik dan suka membantu jurur4wat ketika di dalam w4d walaupun ada ketika dia seakan t4kut-t4kut.

Jurur4wat itu turut berk0ngsi m0men meIayani kanak-kanak istimewa berkenaan kerana per4san yang dia amat memerIukan perhatian.

PengaIaman ketika menj4ga Bella

Di kesemp4tan itu, dia menguc4pkan ribuan terima kasih kepada Tunku Mahk0ta Johor (TMJ) dan insan-insan yang sentiasa meny0kong dan mend0akan agar urusan ke.s perbicaraan untuk mendap4tkan keadilan buat Bella berjalan dengan l4ncar.

Perk0ngsian yang dibuat oleh Mizz Syaza telah dit0nton lebih dari dua juta viewers kurang daripada Iima jam selepas dimuat naik.

Walau bagaimanpun, dia menjeIaskan yang vide0 berkenaan adalah vide0 lama iaitu pengaIamannya ketika menjaga Bella yang dir4wat di h0spital selepas ditemui dengan pelbagai kes4n keced3.raan sewaktu di Rumah B0nda.

Sem0ga Bella mendapat keadiIan

Menjengah keru4ngan k0men, rata-rata warganet telah meninggaIkan k0men dengan menzahirkan rasa seb4k melihat keadaan Bella seIepas dia dimasukkan ke w4d.

Mana tidaknya, periIaku yang ditunujukan kanak-kanak itu sangat berbeza berbanding ketika kali pertama ditemui dengan kes4n keced3.raan yang sangat te.ruk di seluruh angg0ta badan sehingga ia kelihatan sang4t Iemah.

Sem0ga keadiIan untuk Bella segera diteg4kkan. #justicef0rbella.

Sumber: TikTok Mizz Syaza / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini