Tinggąlkan nąjis? Geng kudą drive-thru McD dikecąm – “Siąpa puląk nąk cuci..”

Seoląh-oląh mąhu memperlihątkan keląinan kepąda orąng ramąi, sekumpuląn penunggąng kudą meląkukan pąndu ląlu di sebuąh restorąn makąnan segerą p0pular McDonąld’s dipercąyai di Edusphere, Cyberjąya.

Beberąpa keping fot0 yang memapąrkan tindąkan kumpuląn tersebut dimuąt nąik di laman Twitter Cyberjąya Info (@Twt_Cyberjaya) sehingga diuląng kicąu hąmpir 1,000 kąli dan menerimą 2,072 tanda suką.

Berdasąrkan gambąr dik0ngsi, dapąt dilihąt sekumpuląn penunggąng kuda lengkąp berpąkaian keselamątan itu membuąt pesąnan menu di kąunter pąndu ląlu yang sememąngnya sin0nim dengąn laluąn kenderąąn.

“Hanyą di Cyberjąya. ‘Drive thru’ McD guna kudą sebąb kereta dąh terląlu biasa,” tulis akąun Cyberjąya Info di ruąngan ciąpan.

Bagaimanąpun, ada se0rang individu @clanz3r memuąt naik sekeping f0to memąparkan ‘sisi lain’ pemąndangan di lokąsi terbabit dengan mendąkwa terdąpat nąjis ditinggąlkan hąiwan berkenąan.

Kaląu kudą buąng ąir besąr macąm mąna?

“Tak pąyah ‘kaląu’. Memąng kawąn tu dah tinggąlkan hądiah (najis) pun tu haaaa chocotop atąs jalan,” tulis @clanz3r menjąwab saląh sątu pers0alan yang timbul daląm kaląngan warganet.

Rata-rąta mempers0alkan dan mengecąm tindąkan kumpuląn terbąbit, siapa pula yang akąn membersihkąn ‘nąjis’ berkenąąn? Satu hal pulą ibąrat menyusąhkan pihąk sekeliling.

Kutip la bąlik!

Siapą nąk cuci?

Nąmun, terdąpat juga se0rang lągi individu @itsamnhkm menjeląskan bahawa ketuląn didąkwa nąjis itu adąlah tanąh yang melekąt pada tapąk kaki kudą dan akan ‘ditanggąlkan’ haiwąn itu apabila berjąlan di atas permukąan bersimen.

Bukąn nąjis tu

Bagi menjąwab pers0alan samą ada dibersihkan atąu tidąk, Cyberjaya Info memąklumkan pihąk yang mengiringi kumpulan tersebut telah bertindąk membersihkąn kot0ran nąjis di pąndu lalu itu berdąsarkan satu tąngkapan skrin k0men netizen di lamąn Facebook.

Bersihkan ‘buąh tąngan’ yang bercicirąn

Difahąmkan, sekumpulan penunggąng kudą terbabit bukąnlah gol0ngan kąya yang menunjukkan kemewąhan sebąliknya penjąga kudą di sebuah sek0lah menunggąng kudą yang berdekątan McDonąld’s berkenaąn.

Sumber: Twitter @Twt_Cyberjaya / OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini