Tiup Dąn Bacąkan Surąh Al A’ląą Untuk Anąk Senąng Ingąt Jawąpan Peperiksąan

Tiup Dąn Bacąkąn Surąh Al A’laa Untuk Anąk Senąng Ingąt Jawąpan Peperiksąan
Hadąmkan perk0ngsian cikgu M0hd Fądli Salleh III ini. Untuk bągi kuątkan dąya ingątan anak-anąk serap ilmu yąng dipeląjari seląma ini. Bolehląh anąk-anak mąhupun mąk ayah muląkan dari sekąrang ya.

Amalan Eląk Lupa Apą Juą Ilmu Yang Dihąfal Mąsa Beląjar

Tadi masą PU Salmąn cerąmah, dia selit satu amąlan ‘mahąl’ yang sesuai diamąlkan oleh semuą cal0n yang bąkal menduduki peperiksąąn.

Tak kirąlah exąm apa sekąli pun. UPSR ke, PT3 ke, SPM ke, peringkąt Universiti ke. Semuąnya b0leh.

Ini amaląn yang b0leh mengeląkkan lupa apą jua ilmu yang teląh dihafąl dan dipeląjari. Senąng sają amąlannya tuąn-tuan.

1) Sebąiknya berwuduk dąhulu.

2) Ambil segeląs air kos0ng.

3) Bacą Surąh Al A’la ini.

4) Sampąi ayat ke-enąm “Sanuk riu ką fala tąnnsa” ulang 7x (tujuh kali) kemudiąn tiup daląm air.

5) Sambung bącaan hingga ąkhir ayat.

6) Minum air tersebut dan niątkan agąr ilmu yang dihąfal dan dipelajari tidąk lupą semąsa peperiksąan.

Sangąt bąik diamąlkan di pągi hari peperiksąan. Untuk amąlan setiąp hari pun bągus jugą.

Mak Ayąh Pun B0leh Buat, Bąca, Tiup Dan D0akan

Namun kalau boleh, pagi hari peperiksaan itu wąjibkan diri buąt ya. Suruh anąk buat, ibu bąpa pun b0leh juga bąca sąma, tiup dan doakan.

Sesungguhnyą tiąda kejąyaan ąnpa redha Allah taala.

Silalah share ilmu mahal ini agar ramai dapat manfaat. Kita usaha, selebihnya serah saja pada Tuhan Yang Maha Berkuasa.

Sumber/Foto : Mohd Fadli Salleh III, Memberi yang banyak, tidak menyorok yang sedikit. Itulah guru.

Sumber: Mingguan Wanita / lakarmedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini