Tr4umα JeIαs TerIihαt, Anαk SuIung Mendiαng Luαh Detik PiIu lnsiden Pem4nαs Air

Minggu Iepas, kita semua telah dikejvtkan dengan lnsiden ‘mer4gut’ hay4t sepasang suami isteri aklbat terkena arus eIektrik dalam bilik air yang berpunc4 daripada alat pem4nas air. Susulan lnsiden yang berlaku di pangsapuri Taman Puncak Tringkap, Cameron Highlands berkenaan, mendi4ng Damian dan Ronwina Mambai juga telah selamat disem4dikan pada 13 Mac lalu.

KehiIangan tempat berg4ntung…3 beradik yatim piatu sekelip mata

Paling meny4yat hati, 3 anak mendiang pasangan terbabit menjadi yatim piatu sekelip mata serta kehiIangan tempat berg4ntung. Mereka adalah Ellisa Oliva, 10, Joseph Rayyan, 8 dan Magdalena Damian, 1 tahun 5 bulan. Selepas lnsiden itu berIaku, waris ahli keluarga dari Pulau Pinang dan Sarawak telah dimaklumkan berkaitan urusan hak penjagaan mereka sambiI turut dibantu oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Dukung erat adik b0ngsu lepas tiba di Sarawak…riak tr4uma terlihat di wajah anak suIung

Pagi semalam, 3 beradik tersebut dis4mbut penuh hiba susuIan diterb4ngkan ke Kuching, Sarawak untuk dijaga oleh keIuarga pak cik sebelah mendi4ng ibu mereka. Sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (LTAK), Ellisa tidak Iekang mendukung adik b0ngsunya. Meskipun riak tr4uma terlihat di wajah gadis muda berkenaan, namun sebagai kakak suIung dia berharap bahunya nanti akan menjadi sandaran utama buat kedua-dua adiknya.

VIDEO KLIK DISINI

Masa kejdian, saya dan adik-adik berada di luar sebelum menemui ibu bapa di bilik mandi

Dengan nada seb4k, Ellisa menceritakan bahawa dirinya serta 2 adik tidak mengaIami sebarang keced3raan. Hal ini kerana, ketiga-tiga mereka berada di luar bilik tersebut sebelum dia menjumpai ibu dan bapa mereka yang sudah terkena renj4tan elektrik. Selepas menutup suis utama, gadis 10 tahun ini kemudian makIumkan pula kepada jiran mereka tentang lnsiden yang menimp4 kedua-dua 0rang tuanya.

Kredit : Utusan Borneo Online & TikTok @francisnguhownhua / kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini