“Umairah..Umairah..” Se0rang ayah mer4ung anak 5 tahun meningg4I dunia di atas ribanya, semp4t ajar mengucap

Tiada yang mampu diungkapkan dengan kata-kata bila mana anak yang ditatang bagai minyak yang penuh dijemput Ilahi. Lebih memiIukan ia berlaku dihadapan mata sendiri. Demikian yang berlaku kepada se0rang ayah yang kehiIangan anak perempuannya dalam satu kemaI4ngan jalan raya.

Dalam kejdian tersebut, lelaki terb4bit dilihat mem4ngku sambil mengajar anaknya menguc4p dua kalimah syahadah.

“Umairah… Allahu Akbar, Allahu Akbar, La Ilaha Illallah Muhammadur Rasulullah.” Kalimah itu beruIang kali disebut bapa berkenaan kepada anak di pangkuannya selepas mereka sekeIuarga terbabit daIam kemaI4ngan di Jambatan Sri Ehsan berhampiran Jabatan Peguam Negara, Putrajaya, sabtu lalu.

Menerusi rakaman vide0 meny4yat hati berdurasi 30 saat itu, lelaki terbabit dilihat mengajar kanak-kanak perempuan kaIimah berkenaan dan dalam masa sama memangku kepala se0rang lagi anak perempuannya.

Turut kelihatan ialah dua kanak-kanak lelaki di sisi dengan se0rang daripadanya terb4ring dan men4ngis kes4.kitan.

Vide0 itu tuIar di Facebook dan aplikasi WhatsApp sekali gus merun.tun jiw4 sesiapa yang melihatnya.

Ketua Polis Daerah Putrajaya Asisten Komisioner Rosly Hassan berkata, kemal4ngan itu berlaku pada 1.30 petang menyebabkan kanak-kanak lima tahun dikenali Nur Umairah Syakirah Rosdi meningg4I dunia kerana pr4h di kepala.

“Mngsa bersama enam ahli keIuarga iaitu ibu bapa dan tiga adik-beradik berusia tiga hingga lapan tahun menaiki Perodua Alza, terbabit kema.I4ngan dengan kereta jenis Audi.

“Sia.satan awal mendapati kereta dipandu bapa mngsa menuju ke Persiaran Timur, berI4nggar dengan kereta dipandu lelaki umur 37 tahun yang datang dari arah Jalan Tun Hussein di persimpangan lampu isyarat.

“Semua mngsa di dalam Perodua Alza cede.ra dengan mngsa pr4h di kepaIa dikej4rkan ke Hspital Putrajaya. Bagaimanapun dia disahkan meningg4I dunia pada 9.50 malam,” katanya lagi.

Rosly berkata, adik b0ngsu dan bapa kanak-kanak itu cede.ra, manakala ibu mngsa yang bekerja sebagai guru tadika p4tah kaki kiri dan tuIang pingguI ret4k.

Katanya, kakak mngsa berusia Iapan tahun k0ma dan masih dir4wat di Unit Rw4tan R4pi (lCU), manakala abangnya cede.ra di kepaIa dan pat4h kaki kiri.

“Pemandu kereta Audi tidak cede.ra dan ke.s berkenaan disia.sat mengikut Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber : hm / majalah-utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini