‘Umi Rlndu Kakak..’Anak Tungg4I Mningg4I DunIa Dlm Pjalanan Mnjmpvt lbu PuIang Dari Kerja.

REMBAU – Se0rang remaja m4.ut apabila kereta yang dipandunya hiI4ng kawaIan lalu terb4bas masuk ke dalam I0ngkang di kil0meter satu, Jalan Pedas-Linggi, dekat Kampung B4tu 1, di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi itu, mngs4, Nur Ain Maisarah Jefri, 19, di$ahkan mningg4I dunla di l0kasi kej4dian susulan meng4lami keced3raan p4rah di bahagian kep4Ia.

Menurut Ketua P0Iis Daerah Rembau, Pemangku Deputi Superintenden, Hazri Mohamad, berdasarkan siasatan awal, mngs4 yang memandu kereta jenis Pr0dua Myvi dalam perjalanan dari Pilin menghala ke Chemb0ng.

“Sebaik tiba di l0kasi kej4dian, kenderaan yang dipandu hiI4ng kawaIan lalu terbabas masuk ke I0ngkang di sebelah kanan. Aklbat kemaI4ngan berkenaan, mngs4 mengalami keced3raan p4rah di kepaIa dan di$ahkan mningg4l dunla.

Sementara itu mnjengah ke laman faceb0ok milik ibu arw4h berk0ngsi perasaan rlndu terhadap satu satunya anak yang dimiliki. Perk0ngsian itu undang seb4k ramai.

“M4yat mngs4 di hantar ke Hspital Rembau untuk pr0ses bedah siasat selepas keputusan ujian caIitan diketahui. Ke$ disiasat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya di sini hari ini.

Sementara itu, sepupu mngsa, Mohd Khairul Ujang, 32, dari Taman Pedas Indah berkata, ketika kej4dian sepupunya itu dalam perjalanan ke sebuah kilang di Chemb0ng bagi menjmput lbunya, Nadia Abu Samah, 40an, yang sudah habis bekerja shif malam.

Menurutnya, sepupunya itu merupakan anak tunggaI dan sangat m4nja dengan ayahnya, Jefri Safar, 50an.

“Arw4h anak yang baik.. setiap apa yang ayah dan ibunya kata, dia akan buat. Dalam kej4dian ini, arw4h terseplt dan dikeIuarkan oleh angg0ta b0mba,” katanya.

Salam takziah, sem0ga keluarganya tbah dengan kehiI4ngan anak tersayang. InsyaAllah syurga tempat arwh. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE / dbongkar

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.