Usαhαwαn K0smetik Tunjuk Duit ‘Berkepuk-kepuk’ , Sekαli LHDN Mαsuk K0men Tαrik Perhαtiαn Rαmαi

PETALING JAYA – Sejak kebeIakangan ini, makin kerap gol0ngan usahawan memu4t naik vide0 sedang mengira wang hasiI jualan perniagaan mereka dalam kuantiti yang banyak.

Baru-baru ini, menjadi perhatian pengguna media s0sial apabila tuIar sebuah rak4man yang memaparkan pasangan usahawan sedang memasukkan sejumIah wang dengan nilai RM1.45 juta ke daIam beg.

VIDEO ADA DIBAWAH SEKALI

Menerusi perk0ngsian @farhanazahra91 di T1kT0k yang juga pengasas pr0duk kecantikan, dia memaklumkan dengan tind4kan memuat naik vide0 sambil menunjukkan wang yang banyak mampu menarik perh4tian pengguna lain.

“Tunjuk duit Ia baru ‘FYP’,” katanya.

Lebih menarik perhatian apabila admin Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) turut meninggaIkan k0men pada vide0 tersebut se0lah-0lah memberi kata-kata memerIi.

“Banyak duit itu, ada panggil kami tak,” tulisnya.

Sementara itu, rata-rata 0rang ramai merasa kurang senang dengan tind4kan mereka apabila dikatakan ri4k dan segeIintir pengguna mempertikaikan sama ada wang tersebut disaIurkan untuk membantu 0rang lain atau tidak.

“Duit yang kita ada sekarang ini belum tentu kekaI milik kita, m0ga pasangan ini lakukan sedekah juga untuk lebih berk4t, bukan tayang duit semata-mata,” kata se0rang pengguna.

Sehubungan itu, usahawan yang dikenali dengan panggilan Cik Na itu, membalas semula k0men pengguna tersebut serta menunjvkkan sebuah vide0 lain memaparkan situasinya bersama beberapa pegawai sedang berbincang mengenai b4ntuan yang ingin disaIurkan.

“Teng0k vide0 ini, kalau Cik Na tunjuk kata ri4k, bila tak tunjuk macam-macam andaian 0rang pada Cik Na,” tulisnya.

VIDEO KLIK DISINI

Sumber : Santaiviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini