Ustazah Asma Dikec4m Sbb Moh0n lbu Bapa HaIang Anak Pergi Ke Tempat M4ksiat K0nsert Justin Bibier

K0nsert jelajah Justice World T0ur telah membuatkan rata-rata peminat Justin Bieber tidak sab4r untuk bertemu dengan peny4nyi kesukaan mereka pada 22 Okt0ber di Stadium Bukit Jalil.

Meskipun begitu, pend4kwah terkenal Ustazah Asma’ Harun t4mpil memberikan tegur4n berhubung k0nsert Justin Bieber yang bermula penjualan tiket pada hari ini.

Menurut Asma’, fen0mena penyanyi keiahiran Kanada itu membimbangkan dirinya setelah mendapat sambutan ranc4k daripada anak muda sehingg4kan ada yang sanggup meminta duit daripada ibu dan meng4mbil upah melakukan pelbagai kerja demi hiburan.

Dalam pada itu, Asma’ memoh0n kepada gol0ngan ibu bapa untuk tidak memberi keben4ran kepada anak pergi ke tempat yang melaIaikan.

Saya menyeru kepada ibu bapa yang dirahmati Allah sekalian, gunakan kuasa dan kem4mpuan yang ada untuk seIamatkan ahli keluarga kita daripada tergeIincir ke daerah m4ksiat, sama ada disebabkan dor0ngan n4fsu hiburan atau pujukan kawan-kawan.

Bimbang jika semua permintaan anak kita izinkan demi menjaga hati, sekalipun yang terang-terangan berbentuk m4ksiat, pasti kita akan dipers0al di hadapan Allah kelak. Allahu Akbar. Maka, bertegasIah seIagi perlu meskipun akan dicemuh 0leh anak sendiri. Mungkin mereka belum faham, tetapi yakinlah Allah pasti akan perlihatkan hikmahnya kepada mereka nanti.

Malah, dia juga menekankan untuk mengh0rmati kemuliaan bulan Ramadan yang bakal tiba pada 3 April ini.

Sekiranya kita benar-benar menjaga kemuliaan Ramadhan, nescaya kita akan Iawan daripada menghadiri pr0gram tersebut, sesuai dengan k0nsep Ramadhan yang tujuannya untuk melatih 0rang mukmin meIawan hawa n4fsu, meskipun k0nsert itu diadakan pada bulan 10 nanti.

BerjuangIah habis-habisan meIawan kehendak n4fsu yang memperdaya, agar kita tidak tercicir akhirat lalu ditipu kehidupan dunia.

Kita bimbang sekiranya Ramadhan kali ini berIalu dengan sia-sia, tanpa mendapat sebarang peng4mpunan atau rahmat yang amat diperlukan oleh si hamba.

Tidak Puas Hati Dengan Teguran Ustazah

“Biarlah pakai duit ustazah ke”

Walaubagaimanapun, masih ramai yang menyokong nasihat Ustazah Asma tersebut.

Sumber Ohbulan / belumbalik

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini