[VIDE0] Bella Difitn4h Degil & Kaki Kacau, Bekas Pengasuh Ded4h Sik4p Sebenar

Kisah penemuan se0rang kanak-kanak perempuan Down’s Syndrome yang dijumpai dalam keadaan melecur di beberapa bahagian angg0ta badan nyata menimbulkan ketidakpu4san hati ramai. Semalam, tular pula dial0g pengasas rumah kebajikan yang telah disita itu mendakwa Adik Bella se0rang yang degil dan suka ganggu 0rang lain.

Boh0ng semua tu…sukarelawan yang sempat jaga 4 bulan kata adik Bella sangat rajin

Menerusi Faceb0ok saudara Mohd Fadli Salleh, bekas pengasuh di sana tampil menyangkal dakwaan tersebut. Hal ini kerana sepanjang 4 bulan pertama Bella di sana, para sukarelawan menyifatkannya sebagai se0rang yang sangat rajin mengemas malah sejenis yang suka minum air. Gara-gara itu, dia sangat terkilan apabila mendapat tahu yang kanak-kanak malang tersebut dipaksa makan cili tanpa diberi air.

Adik Bella sangat manja dan penyayang…suka makeup dan patuh waktu s0lat

Menurutnya lagi, sifat penyayang adik Bella juga terserlah kerana pernah membelai se0rang bayi Down’s Syndr0me dengan sangat el0k. Tak cukup dengan itu, dia juga suka berd4ndan serta antara yang paling awal pakai telekung setiap kali dengar laung4n azan. Maka tidak hairanlah dakwaan itu dinafikan 0leh mereka yang pernah luangkan masa bersamanya.

Jahat sungguh mereka yang cuba s0rok realiti sebenar dengan memutar belitkan fakta ni

Memandangkan kes4nnya sungguh tragis, justeru Mohd Fadli Salleh berharap pihak berkuasa cepat memberk4s dalang di sebalik kej4dian ini. Meskipun ada yang cuba memutar belit fakta atau campur tangan terhadap siasatan, dia percaya keadilan akan tetap memihak adik Bella.

Sumber: FB Megat D Shahriman Zaharudin, Mohd Fadli Salleh dan Sinar Harian / viralnewsupdates