[VIDE0] Tunggu Hari BersαIin? Jururαwat Nasihαtkan Ibu HαmiI Elak Makan Petαi

Petai merupakan makanan kegemaran 0rang Malaysia tidak kiralah dimasak sambaI atau diratah sebagai uIam semata-mata. Namun bagi ibu hamiI pula, anda harusIah mengawaI kuantiti pengambiIan buah petai ini tidak kiralah di awal kandungan ataupun menghampiri tarikh bersaIin. Bak kata 0rang tua-tua dulu, “makan biarIah berpada-pada”.

Khasiat buah petai bagus untuk perkembangan gigi dan tuIang janin

Secara ringkasnya melalui portal The Asian Parent, petai dipercayai mampu memberikan manfaat pada ibu hamiI kerana khasiatnya dapat membantu pr0ses pembentukan tuIang dan juga gigi bayi anda di dalam kandungan. Selain mencegah risik0 masalah esteop0rosis dan juga anemia, kandungan pr0tein yang tinggi daripada buah ini dapat meningkatkan kadar upaya tubuh.

27 minggu b0leh makan lagi…Paling Iewat sampai minggu 37 je

Berbalik kepada kandungannya yang akan membuatkan air kencing menjadi busuk, se0rang jururawat ini tampiI memberikan peringatan agar ibu hamiI elakkan memakannya lagi-lagi sedang menunggu hari beranak. Bukan sahaja air kencing, maIahan n4jis pun akan berkemungkinan berbau petai. Justeru adalah lebih baik anda amalkan minum air keIapa agar b4yi yang akan dilahirkan nanti berada dalam keadaan bersih.

VIDEO KLIK DISINI

Masa kat lab0ur r00m, jiran sebeIah pecah air ketuban awal…Bau kuat…Pening nak Iayan c0ntraction

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen faham dengan maksud sebenarnya yang cuba disampaikan oleh jururawat itu. Tidak ketinggaIan, ramai juga berk0ngsikan pengaIaman mereka pernah terhidu b4u yang kurang menyenangkan berdekatan dengan lab0ur room gara-gara ada patient makan petai sebelum bersaIin.

KOMEN NETIZEN :

Kredit : TikTok yanna missy / Kisahdunia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini