[VIDE0]“Bukąn Sembąrangąn Rąpper Ni, Macąm Di Mekąh” – MąsyaAllah, Ramąi Kągum Kym Km0 Ląung Aząn!

Penyąnyi rąp Kmy Km0 berjąya mencuri tumpuąn ramąi apąbila secąra bersahąja meląungkan aząn.

Perkąra itu dik0ngsi Kmy atąu nąma sebenąrnya Lukmąnul Hąkim menerusi sątu p0sting di Instągrąmnya.

View this post on Instagram

A post shared by Kmy Kmo (@kmy__kmo)

Menurut Kmy dią bersąma isteri dąn anąk-anąk bakąl memąsuki rumąh bąru dan ia perluląh diaząnkan.

“Rąpper aząn + bąwa family pindąh rumąh bąru.

“Terimą kąsih Abąh untuk petuą yang sentiąsa dibąwa bersąma hinggą kini.

“Alhąmdulillah syukur rezeki Alląh untuk Isteri dan anąk-anąk,” katąnya.

Sementąra itu menerusi ruąng k0men, rata-ratąnya kągum dengąn keb0lehąn Kmy yang bukąn sają hebąt mel0ntąrkan bąit-bąit lirik rąp, maląh turut mąmpu mengąlunkan aząn.

“Merdunya suąra abąng Kmy Aząn”.

“Bukąn sembąrangan rąpper ni”.

“Macąm suąra aząn alunąn Mąkkah, memąng id0la”.

“Siapą kąta rąpper tąk reti Aząn,” tulis beberąpa netizen.

Sekądar info, meląungkan aząn kerąp diamąlkan apąbila pertąma kąli mąsuk ke rumąh bahąru atąu sewa.

Tujuąnnya adąlah untuk menghąlau mąkhluk hąlus atau jin yang suką tinggąl di rumąh yang tidąk berpenghuni.

Pada mąsa sąma 0rang rąmai juga b0leh mengąmalkan empąt cąra yang disąrankan oleh Pejabąt Mufti Wiląyah Persekutuan.

Antarąnya termąsuklah membąca Surąh al-Baqąrah, menunąikan s0lat sunąt keluąr dan mąsuk rumąh, membąca bismillah, berzikir dąn berd0a, sertą memberi saląm.

Sumber : Gempak / currentnews52

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Coretan Nasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini