PlLU, Wαnitα Wαrgα Emαs MeninggαI Duniα, Limα Ceder4, Keretα Lαngg4r L0ri. Al-Fαtihαh

RENGGAM : Se0rang wanita warga emas menin.ggaI dunia manakala lima yang lain cede.ra dalam kemal4.ngan membabitkan sebuah kereta dan l0ri di kil0meter 58 Lebuhraya Utara Selatan di sini kira-kira 1.30 awal pagi tadi.

TimbaIan Ketua Polis Daerah KIuang, Deputi Superintendan Abdul Razak Abdullah Sani, berkata warga emas berusia 72 tahun itu menin.ggaI dunia di l0kasi kejdian aklbat p4rah di kepala.

“L0ri berkenaan dari arah Kuala Lumpur ke Johor Bahru, dan sebaik tiba di l0kasi kejdian kereta dinaiki enam 0rang telah mel4nggar beIakang l0ri berkenaan.

“Aklbat kemal4.ngan itu, se0rang penumpang hadapan kereta wanita warga tempatan menin.ggaI dunia aklbat ced3ra te.ruk di kepala.

“Lima mngsa yang lain turut ced3.ra dan dir4wat di H0spital Enche’ Besar Hajjah Khalsom Kluang.

“Pemandu kereta tidak mengaIami kecede.raan dan sias.atan dijalankan di bawah Sek.syen 41(1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Dalam pada itu, Komander Operasi Pegawai Bomba Kanan II Affendi Mustafar daripada Balai B0mba dan Penyel.amat Renggam, berkata, sebuah jen.tera disertai enam angg.0ta telah dihantar ke tempat kejdian.

Katanya, Pusat Gerakan 0perasi (PGO) Negeri Johor menerima panggilan kecem4san kemal4ngan jalan raya melalui talian MERS 999 pada pada jam 12.36 tengah malam.

“Setibanya Pasukan Keluaran 0perasi (PKO) di tempat kejdian didapati benar berlaku kemaIa.ngan jalan raya meIibatkan dua kenderaan.

“Terdapat lima mngsa yang berada di daIam kereta jenis Toy0ta Vios, yang terdiri daripada se0rang lelaki dewasa, dua perempuan dewasa, se0rang kanak-kanak perempuan dan se0rang kanak- kanak lelaki.

Sumber : bh / majalah-utusan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini