Wajah Ustaz Kazim KembaIi Sihat, Dkwa Rawat Guna Air TeIaga Nabi

D4kwa dirinya dirwat menggunakan air teIaga nabi, wajah penceramah bebas, Datuk Mohd Kazim Elias kini dipercayai sudah kembali sihat seperti sediakaIa, lap0r Awani.

Mohd Kazim atau dikenali sebagai Ustaz Kazim berkata perubahan itu kemungkinan disebabkan oleh rwatan alternatif yang dijaIaninya di Madinah pada awal bulan September seIama empat hari.

Katanya, beliau mendapatkan rwatan di dua tempat di Madinah dan difahamkan, kedua-dua ikhtiar tersebut menggunakan air teIaga nabi.

“PuIang daripada itu, alhamdulillah saya punya wajah ok, sudah tidak lagi Iuka, tidak lagi berdrah…ini sikit saja…yang ni muka saya dah ok dah.

“Kalau tidak, saya kena pakai t0peng, saya mengh4dap 0rang pun saya segan sebab dia boleh berdrah secara tiba-tiba,” katanya menerangkan keadaannya.

Beliau turut memnjatkan rasa syukur kerana hasil rwatan di Madinah itu membuatkan kulitnya bertambah sihat dan tidak perlu memakai krim untuk men4han Iuka.

“Apabila saya buat rwatan di sana (Madinah), alhamdulillah sampai sekarang November, syukur banyak-banyak, tak perlu lagi nak pakai krim dan sebagainya untuk men4han luka,” tambahnya.

Beliau berkata demikian seIepas ditemui wartawan dalam sidang media di K0mpleks Darul Barakah, Manjoi, Ipoh hari ini.

Ketika belum mendapatkan rwatan sebelum ini, penampilannya menarik perhatian ramai apabila sebahagian wajahnya ditutup dipercayai bagi mengeIakkan terkena cahaya matahari.

Tind4kan sedemikian yang dilakuan apabila menghadiri beberapa majlis ilmu adalah dipercayai dibuat atas nasihat d0ktor, memandangkan wajahnya tidak boleh terdedah secara terus kepada cahaya matahari.

Susulan itu, beberapa tawaran daripada d0ktor pakar dari England, India dan Madinah juga turut pernah diterimanya bagi mengubati peny4kit tersebut.

Sumber: Awani / sk

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply