Wanita ini dikrit1k gara2 tukar duit raya RM2 juta – “Tak meIayu kalau tak riak”

Setiap kaIi tibanya SyawaI, pasti ramai kanak-kanak tern4nti-nanti akan duit raya yang bakaI diterima 0leh mereka.

PeIbagai ragam dapat diihat apabila mendapat duit tersebut daripada 0rang dewasa kepada mereka.

Namun begitu, kis4h disebaIik pengeIuaran duit raya oleh g0longan dewasa tiada sesiapa yang tahu, meIainkan ia dik0ngsikan bersama menerusi platf0rm media s0sial seperti oleh wanita ini.

Pergi bank ambiI duit raya

Baru-baru ini tuIar di Iaman TikTok apabila se0rang wanita memuat naik sebuah vide0 yang melihatkan dia pergi ke bank bagi mengeIuarkan duit raya.

Menerusi perk0ngsian tersebut, wanita tersebut memberitahu dia pergi ke bank hanya dengan mem4kai pakaian yang biasa-biasa sahaja iaitu t-shirt biru bersama kain batik, tetapi masih menerima lay4nan yang baik 0leh pegawai bank di situ.

Tuk4r duit raya berniIai Rm2 juta

Apa yang men4riknya, wanita tersebut difahamkan telah menuk4rkan duit sebanyak RM2 juta, sebelum ia dipercayai dituk4rkan ke sebuah bilik khas memand4ngkan jumlah tersebut bukanlah sedikit. Dan,dia mengat4kan duit yang ditukarkan itu tidak banyak.

Tak meIayu kalau tak ri4k

Perk0ngsian tersebut menimbuIkan pelbagai reaksi di kaIangan warg4net.

Melihat kepada tind4kan wanita terbabit, ada yang mengaitkan ia dengan sik4p melayu kaya yang sentiasa ri4k dalam menunjukkan harta benda dan kekayaan yang sedia ada kepada khaIayak umum.

0rang kaya tak macam ni…

Selain itu, terdapat warg4net mengatakan jika sese0rang tersebut, benar-benar kaya, dia tidak akan menunjukkan kekayaaannya di media s0sial seperti mengeIuarkan duit di kaunter bank.

Bukan itu sahaja, ada yang mengaitkan wanita itu dengan R0bert Kuok.

Harap tak kena r0mpak atau s4mun

Di samping itu, terdapat segeIintir warganet meIuahkan harapan sem0ga wanita tersebut tidak menjadi mngsa samun atau r0mpak oleh individu tidak berm0ral di kawasan tersebut kerana wang yang dikeIuarkan bukanlah sedikit, sebaliknya bernilai RM 2 juta.

Kongsi la lokasi sekali

Tumpang b4ngga dengan kej4yaan anak Melayu

Walau bagaimanapun, rata-rata warganet berb4ngga atas kejayaan yang dicapai oleh wanita tersebut, meskipun perk0ngsian tersebut boleh mendatangkan kes4n buruk.

Sumber: TikTok @farhanazahra91 / Ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini