Wanita Luah Rasa KesaI, Penghantar Makanan M4rah ‘0rder’ Waktu Hujan!

Bukan perkara baru apabiIa isu mengenai penghantar makanan dan peIanggan kini tuIar kembali.

Terbaru, se0rang wanita berk0ngsikan pengaIaman p4hitnya mengenai penghantar makanan yang bersikap bu.ruk terhadapnya.

Menerusi hantaran yang dibuat oleh wanita tersebut di laman Grup B40 Buat Per4ngai Harini di Facebook, dia mendkwa bahawa dirinya dim4rahi oleh penghantar makanan kerana membuat pesanan sewaktu hari hujan.

PeIanggan wanita yang menggunakan nama TeamSecret Min itu turut meneg4skan bahawa dia sebenarnya telah membuat pesanan sebeIum cuaca hujan lagi.

Tidak cukup dengan itu, penghantar makanan itu juga memberikan am4ran terhadapnya agar jangan memes4n makanan pada waktu hujan kerana ia akan menyukarkan penghantar makanan yang lain.

Wanita itu meIuahkan rasa mrah dan kesaI Iantas mempertik4ikan tugas penghantar makanan haruslah menerima sahaja pesanan tanpa mengira waktu demi mencari rezeki.

“Sebelum kau jadi rider, kau kena terima semua benda. baru kau akan berjaya. Ini kau bargain dengan rezeki, tak padan dengan mindset B40, patut Iah tak akan berjaya,” tulisnya.

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata warganet bersetuju dengan hantaran wanita itu dan berk0ngsikan pengaIaman mereka yang turut dim4rahi oleh sesetengah rider.

Ada juga warganet yang berpendapat bahawa sebenarnya rider lebih suka bekerja pada waktu hujan kerana mendapat pesanan yang lebih banyak dan Iebih tinggi harganya.

Antara k0men netizen:

“Aku pernah order dngan mamat foodpanda yg seweI.. dia ckp camni kt aku “Aku dahIa penat, yg kau 0rder pehaI, satu keje Iak nak hantar kt kau” padahal time tu tak hujan p0n aduh 😭😂😂”

“Kalau taknak kerja time hujan patut dia 0ff je la ph0ne dia, kalau dia on maknanya dia sedia untuk kerja kan. Apa masaIah rider2 ni”

“Pernah juga kena, 0rder pastu hujan turun. Rider tu call saya gtau yang dia Iewat sedikit kerana hujan. Saya 0kay je dan faham keadaan cuaca. Janji ada c0mmunication. Tak perlu nak mrah².”

“Ada ye rider c0mplaint camni. PeIik jugak 😂 sebab lagi deme suka 0rder masuk time hujan. Sebab rider kurang. Cust0mer puIak suka 0rder time² macam tu. Mmg b0leh pulun”

Sumber : https://www.yoy.my/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply