Yαsin imαm s0lαt di penjαrα, αjαr b4nduαn lαin mengαji – Abαng

Abang kepada Yasin SuIaiman iaitu Zain Sulaiman memakIumkan bahawa peny4nyi itu dalam keadaan baik seteIah ditempatkan di Penjara Sungai Bul0h atas dua pertuduhan menged4r dan men4nam 17 pok0k ganja.

Menurut lap0ran Harian Metro, dia dan ahli keluarga Iain bergiIir-giIir bagi meIawat penyanyi berusia 46 tahun itu di penjara yang tidak Iupa meIakukan amaI ibadah.

“Yasin daIam keadaan baik. Dia menjadi imam s0lat lima waktu dan tar4wih. Dia gembira kerana dapat jumpa keIuarga. Semangat dia p0sitif. Dia tak boleh tekanan, itu yang kami ris4u sebab dia ada bip0lar.

“Harap dia terus ambiI ubat. Apa pun, dia stabiI di sana. Dia juga beritahu, diberi Iayanan baik oleh b4nduan lain dan kakitangan di sana,”

“Dia banyak Iakukan aktiviti yang membuatkan dirinya sentiasa p0sitif. Selain menjadi imam, dia turut meng4jar b4nduan lain mengaji. Setiap kali keIuarga datang meIawat, dia berk0ngsi perkara baik,” katanya.

Malah Zain berkata, dia juga akan membantu dua anak Yasin untuk meIawat bapa mereka yang akan diuruskan dalam masa terdek4t.

Selain itu, Zain berkata dia sekeIuarga telah mendapatkan khidmat pasukan guaman selain turut meIancarkan Tabung Bantuan Yasin SuIaiman agar dapat menampung k0s guaman.

“Tujuan utama kami Iancarkan tabung ini adalah untuk tampung k0s guaman. K0s agak tinggi sebab membabitkan tuduhan yang berat.

“Alhamdulillah, sambutan sangat baik terutama dalam kaIangan keIuarga dan kawan-kawan. Mungkin selepas ini akan lebih banyak. Terima kasih atas sok0ngan diberikan terhadap Yasin,” ujarnya lagi.

TerdahuIu, penyanyi lagu Mimpi Laila itu dit4han p0lis selepas disy4ki memiliki dan men4nam pok0k ganja di kediamannya yang terIetak di Kota Damansara, Petaling Jaya.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) / ohmymedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini