Ya Allah. Van Sek0Iah Terb4bas Rmpuh Pengh4dang JaIan, S4ksi Kejdian Dedah Punca Sebenar Kejdian

Se0rang murid ceder4 manakala pemandu van sek0lah terseplt apabila van sek0lah berkenaan terb4.bas dan mermpuh pengha.dang jalan di Jalan Bangsar, di sini, hari ini.

Kejdian pada jam 1.24 tengah hari itu dipercayai berlaku akib4t pemandu van sek0lah berkenaan mengaIami ser4.ngan j4n.tung.

K0mander 0perasi Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia Kuala Lumpur, Salmi Abdul Mukti berkata, satu jen.tera dan satu unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (FMRS) dikej4rkan ke l0kasi kejdian.

“Setiba di l0kasi kejdian, didapati van sek0lah terbablt meI4nggar pengha.dang jalan.

“KemaI4ngan membabltkan lima mngsa iaitu empat murid sek0lah dan se0rang warga emas yang juga pemandu van berkenaan,” kata nya dalam kenyataan, hari ini.

Menurutnya, se0rang murid berusia tujuh tahun mengaIami kecderaan di kepala manakala pemandu van terseplt di tempat duduk pemandu.

“Pemandu van berkenaan berjaya dikeIuarkan oleh angg0ta bomba dengan menggunakan peraIatan khas. “Mngsa yang ceder4 dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya untuk menerima raw4an lanjut,” JjamyG

Menjenggah diruang k0men, ada beberapa penguna medias0sial yang memaklumkan keadaan pemandu van tersebut yang kita masih di ppum. Terdapat juga beberapa waris yang memaklumkan keadaan kanak-kanak sek0lah, ada yang memaklumkan anak buahnya yang kini tr4uma untuk menaiki van lagi selepas kejdian itu berlaku.

“terkini pak janggut k0ma dan tuIang beIakang p4tah di ppum..”

Sumber : jatimedia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page CoretanNasihat Ya.

PERHATIAN: Pihak CoretanNasihat tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu masing2..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini